Kiszone ogórki i kapusta kiszona wpisały się już na stałe w obraz polskiej kuchni. Są smaczne bardzo zdroweCały rytuał nie wymaga żadnej wiedzy tajemnej, jest to naprawdę bardzo proste. Wystarczą tylko odpowiednie produkty i naczynia.
Do przygotowania ogórków małosolnych i innych kiszonek najlepiej wykorzystać kamionkowe garnki w kształcie beczki.
- Użytkowa kamionka w postaci garnków, beczek i maselnic dostosowana jest do długotrwałego przechowywania żywności.
- To idealne naczynia nie tylko do kiszenia ogórków, ale również do kwaszenia kapusty, peklowania mięsa i przechowywania smalcu.
- Ręcznie wykonane beczułki kamionkowe charakteryzuje wysoka jakość, funkcjonalność oraz estetyczne wykonanie.
- Beczkę możesz używać w piekarniku, kuchence mikrofalowej i zmywarce.
Szeroka gama produktów kamionkowych dostępna w ofercie naszego sklepu pozwoli na swobodne wybranie naczynia o odpowiednim rozmiarze i przeznaczeniu.