Uwielbiasz gotować i eksperymentować w kuchni? W Twoim kuchennym królestwie nie może zabraknąć tradycyjnej, emaliowanej brytfanny. Zachwyć już dziś swoich najbliższych smakiem tradycyjnych potraw.
Emalia to powłoka szklista, więc zalety garnków emaliowanych wynikają z właściwości szkła. Szkło jest bardzo gładkie, więc uniemożliwia gromadzenie i namnażanie się bakterii. Jest szczelne, zabezpiecza przed uwalnianiem się substancji szkodliwych i uczulających, niezależnie od temperatury. Powłoka garnków emaliowanych jest kwasoodporna i nie wchodzi w reakcje z substancjami odżywczymi, nie pochłania zapachów.
- Pieczenie i smażenie w emaliowanej brytfannie gwarantuje wspaniały smak i aromat przygotowywanych dań, z zachowaniem wszystkich wartości odżywczych .
- Głęboka brytfanna jest idealna do pieczenia, duszenia i smażenia potraw.
- Emaliowana powłoka zapobiega przywieraniu potraw, ułatwia utrzymanie naczynia w czystości, jest odporna na zarysowania oraz wysokie temperatury.
- Nie zawiera niklu, więc jest zupełnie bezpieczna dla alergików.
- Optymalna grubość konstrukcji stalowej zapewnia równomierne rozprowadzanie ciepła i zmniejsza ryzyko przypalania potraw.
- Wypukły kształt pokrywy zwiększa pojemność naczynia, a podwójny system uchwytów pozwala na wykorzystanie pokrywy jako dodatkowego naczynia do serwowania potraw.
- Kształt pokrywki sprzyja naturalnemu termoobiegowi.
- Dzięki wygodnym uchwytom bezpieczne wyjmiesz naczynie z piekarnika.
- Przystosowana jest do wszystkich rodzajów kuchenek, w tym również indukcyjnych.