Brytfanna Valdinox Rock świetnie nadaje się do pieczenia i zapiekania dań w piekarniku. Pieczenie w nowoczesnej brytfannie nie wymaga dużej ilości tłuszczu, co istotnie wpływa na walory zdrowotne i smakowe pieczonych dań i mięs.
Podstawowym zastosowaniem brytfanny jest pieczenie wszelkiego rodzaju mięs czy drobiu (gęsi, kaczki czy indyka) oraz zapiekanie dań w piekarniku. Ale brytfanna może być też świetną alternatywą dla dużego garnka - brytfanny Valdinox Rock można używać także na wszelkiego rodzaju kuchenkach, w tym gazowych i indukcyjnych.
- Brytfanna Valdinox Rock została wyprodukowana w technologii odkuwania forged, dzięki której naczynia są wyjątkowo solidne i trwałe
- Brytfanna Valdinox Rock pokryta jest wysokiej jakości powłoką Dyflon o efekcie kamienia, która zapobiega przywieraniu i przypalaniu potraw
- Dzięki nowoczesnej technologii produkcji, naczynie zyskało odpowiednią grubość i gęstość, co przekłada się na maksymalną wydajność i niskie koszty eksploatacji
- Najwyższej jakości aluminium gwarantuje odporność na odkształcenia i deformacje spowodowane działaniem wysokich temperatur
- Wielowarstwowa powłoka nieprzywieralna to szybkie mycie naczynia bez szorowania - wystarczy miękka gąbka i płyn do naczyń
- Przystosowana jest do wszystkich rodzajów kuchenek, w tym również do kuchenek indukcyjnych oraz do pieczenia w piekarniku (* pokrywa do 180 °C, brytfanna do 230 °C)
- Z brytfanną Valdinox Rock przygotowywanie potraw jest łatwiejsze i zdrowsze, gdyż nie wymaga dużej ilości tłuszczu.