Brytfanna Valdinox Rock świetnie nadaje się do pieczenia i zapiekania dań w piekarniku. Pieczenie w nowoczesnej brytfannie nie wymaga dużej ilości tłuszczu, co istotnie wpływa na walory zdrowotne i smakowe pieczonych dań i mięs.
Podstawowym zastosowaniem brytfanny jest pieczenie wszelkiego rodzaju mięs czy drobiu (gęsi, kaczki czy indyka) oraz zapiekanie dań w piekarniku. Ale brytfanna może być też świetną alternatywą dla dużego garnka - brytfanny Valdinox Rock można używać także na wszelkiego rodzaju kuchenkach, w tym gazowych i indukcyjnych.
Uwielbiasz gotować i eksperymentować w kuchni? Potrzebujesz do tego idealnych naczyń kuchennych. Z miłości do gotowania powstała linia garnków, patelni, rondli i brytfann marki Valdinox Rock. Ponadczasowe naczynia kuchenne Valdinox sprawią, że z gotowania będziesz czerpać jeszcze więcej przyjemności. Odkryj wspaniały smak i aromat przyrządzanych potraw i zachwyć podniebienia swoich gości
- Pieczenie i smażenie w brytfannie Valdinox Rock gwarantuje wspaniały smak i aromat przygotowywanych dań, z zachowaniem wszystkich wartości odżywczych
- Brytfanna Valdinox Rock pokryta jest wysokiej jakości powłoką Dyflon o efekcie kamienia, która zapobiega przywieraniu i przypalaniu potraw
- Brytfanna posiada grube ścianki, dzięki czemu naczynie szybko się nagrzewa i długo trzyma ciepło
- Nowoczesne naczynie do pieczenia zapewnia równomierne rozchodzenie się ciepła, co sprawia, że przygotowywane potrawy pięknie się zapiekają, a także zapobiega deformacji dna
- Nowoczesna powłoka nieprzywieralna gwarantuje łatwe mycie i czyszczenie brytfanny
- Przystosowana jest do wszystkich rodzajów kuchenek, w tym również do kuchenek indukcyjnych
- Brytfanna Valdinox Rock wykonana jest przy wykorzystaniu zaawansowanych technologii, dzięki czemu jest niezwykle trwała i odporna na uszkodzenia mechaniczne