Butelka / karafka do nalewek Browin Fiasco w oplocie 2 l

W magazynie

cena:
35,28 zł
- +
pi-clock-svg Wysyłka
48 h
pi-truck-svg Dostawa gratis od 299 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Karafka do nalewki to najlepszy sposób na podanie domowego specjału


Wymiary butelki:
pojemność - 2 l
wysokość - 33 cm
szerokość - 14 cm

Zastosowanie

  • ZMYWARKA
    Zmywarka
Marka: Browin
Identyfikator: 050300112

Opis produktu

Karafka do nalewki pozwoli Ci pięknie podać na stół tę typowo polską specjalność. Zamknięte w karafce smaki lata dają możliwość rozkoszowania się smakiem domowych nalewek w chłodne i ponure wieczory.


Nalewka z malin, jeżyn, czereśni, wiśniówka czy nalewka pigwowa. Rodzajów nalewek jest bardzo wiele, jednak by w pełni zachować ich smak i aromat musisz pomyśleć o karafkach do ich przechowywania.


  • klasyczna karafka do nalewki pozwala na gustowne podanie domowej nalewki na stół

  • stylowa butelka do nalewki jest piękną ozdobą stołu i dobrym pomysłem na trafiony prezent

  • kształt karafki sprawia, że nalewanie nalewki jest bardzo wygodne

  • odpowiedni profil szyjki zapobiega rozlewaniu

  • klasyczna forma i idealnie gładkie szkło gwarantują łatwość utrzymania butelki w czystości


Butli nie wolno myć w gorącej wodzie oraz poddawać gwałtownym zmianom termicznym (przenoszenie z zimnego do ciepłego otoczenia), zbyt wysoka temperatura mogłaby spowodować uszkodzenie szkła. Zalecane jest mycie w letniej wodzie z dodatkiem środków dezynfekcyjnych np. pirosiarczyn potasu.


Zobacz film

Dodaj opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować

Czy wiesz że

Suszone pomidory to fantastyczny dodatek do wielu dań, a także pyszna przekąska. Aby przygotować je w domu, przekrawamy na pól podłużne pomidory (najlepiej odmiany "lima"), posypujemy ulubionymi ziołami i odrobiną soli oraz skrapiamy oliwą z oliwek.

Suszymy w temperaturze 80 stopni z lekko uchylonymi drzwiczkami, do momentu gdy przyciśnięty palcem pomidor nie oddaje płynu (około 6-8 h). Pomidory wkładamy do wyparzonych słoików i zalewamy oliwą z oliwek z dodatkiem ulubionych ziół i ząbkami czosnku.