Butelka szklana Altom Design Spiżarnia Pani Domu 1,0 l

W magazynie

cena:
7,29 zł
- +
pi-truck-svg Dostawa gratis od 249 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Przetwory i soki w szklanych butelkach stanowią nie tylko pyszną przekąskę, ale i piękną ozdobę domowej spiżarni


Wymiary butelki:
pojemność - 1,0 l
wysokość - 32 cm

Produkt ten jest częścią kolekcji Spiżarnia Pani Domu marki Altom Design w skład której wchodzą garnki i tekstylne akcesoria kuchenne (fartuchy, łapki, rękawice) oraz produkty szklane: słoiki twist i weck na przetwory, butelki na oliwę i inne produkty płynne oraz słoiki i butelki do picia, pozwalające spójnie wyposażyć domową kuchnię. Sprawdź całą kolekcję Spiżarnia Pani Domu

Zastosowanie

  • ZMYWARKA
    Zmywarka
Marka: Altom Design
Identyfikator: 0503002205

Opis produktu

Aromatyczne, domowe przetwory szczególnie doceniamy w chłodne jesienne i zimowe wieczory, kiedy naturalnych witamin jest jak na lekarstwo. Konfitury, dżemy czy kompoty nie tylko są znakomitą przekąską, ale zamknięte w gustownych słoikach stanowią piękną ozdobą domowej spiżarni.


Nawet mała, ale funkcjonalna spiżarnia to pomieszczenie, o którym marzy każda Pani Domu. Najlepiej smakują wyroby domowe, sporządzone według tradycyjnej receptury. Często korzystamy z przepisów naszych babć, mając pewność, że przygotowane przetwory będą nie tylko smaczne, ale też wyjątkowo zdrowe.


  • butelka wykonana jest z przeźroczystego szkła, dzięki czemu jest łatwa w utrzymaniu czystości

  • szklana butelka jest higieniczna, nie wchodzi w reakcje z pożywieniem i nie pochłania zapachów

  • przeźroczyste szkło ułatwia rozpoznawanie zawartości butelki

Zobacz film

Dodaj opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować

Czy wiesz że

Aby ułatwić sobie przygotowanie przetworów warto znać kilka zasad. Wiśnie czy czereśnie przeznaczone na przetwory wkładamy do zamrażalki na 20 minut przed drylowaniem. Dzięki temu usuwanie pestek jest znacznie łatwiejsze i szybsze. Owoce leśne myjemy krótko pod bieżącą wodą na sitku aby nie nasiąkły wodą. Natomiast owoce i warzywa z których chcemy zdjąć skórkę np. śliwki czy pomidory parzymy we wrzątku a następnie zahartowujemy zimną wodą. Dzięki temu z łatwością usuniemy skórkę.