Butla / balon / gąsior do wina Browin 25 l

W magazynie

95,90 zł
- +
pi-clock-svg Wysyłamy
w ciągu 48 h
pi-truck-svg Dostawa gratis od 249 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Praktyczny balon pozwoli na przyrządzenie wybornego, domowego wina oraz rozgrzewającej nalewki


Skład i wymiary balonu / gąsiora do wina:
- balon z tworzywa (PET-1):pojemności - 25 l, wysokość - 54 cm, szerokość - 29,5 cm
- szelki do przenoszenia pełnego balonu,
- zakrętka doszczelniająca fi 100 z uchwytem i z otworem na korek,
- rurka fermentacyjna z korkiem ochronnym,
- korek z otworem na rurkę fermentacyjną,
- wkładka z opisem produktu i sprawdzonymi przepisami na domowe wina.
Marka: Browin
Identyfikator: 050300140

Opis produktu

Smakowite domowe wino, czy też nalewka to nie tylko wspomnienie lata - smaku porzeczek, malin, wiśni, czy też winogron - to również doskonały sposób na rozgrzanie się w długie jesienne i zimowe wieczory, a także umilenie spotkania w gronie przyjaciół oraz najbliższych. Gąsior do wina ułatwi jego przygotowanie.


Przygotowanie domowego wina o wyjątkowym smaku wymaga nie tylko wiedzy i umiejętności, ale i odpowiedniego sprzętu, który pozwoli nam uzyskać jak najlepszy efekt.


  • balon z tworzywa idealnie sprawi się do fermentacji win, miodów pitnych, piw oraz nalewek.

  • tworzywo, z którego został wykonany gąsior, jest nie tylko bezpieczne, ale też wygodne w użytkowaniu

  • duża butla to doskonały zamiennik szklanych balonów do wina

  • nietłukący galon wyposażony jest w specjalne szelki oraz uchwyt zintegrowany z zakrętką, co zapewnia, jego komfortowe przenoszenie

  • podziałka ułatwia odmierzanie oraz weryfikowanie ilości nastawu oraz powstającego trunku

  • szeroki otwór zapewnia wygodne wyciąganie miazgi oraz czyszczenie wnętrza pojemnika

  • gąsior jest niezwykle szczelny, a materiał wykonania pozwala na podpatrywanie procesu fermentacji.

  • balony z tworzywa sztucznego typu PET mają ograniczoną odporność na promieniowanie UV, dlatego też nie wystawiaj ich na bezpośrednie działanie promieni słonecznych

  • balon myj w max. temperaturze 70 °C oraz czyść miękką ściereczką





  • Zobacz film

    Dodaj opinię

    Czy wiesz że

    Aby ułatwić sobie przygotowanie przetworów warto znać kilka zasad. Wiśnie czy czereśnie przeznaczone na przetwory wkładamy do zamrażalki na 20 minut przed drylowaniem. Dzięki temu usuwanie pestek jest znacznie łatwiejsze i szybsze. Owoce leśne myjemy krótko pod bieżącą wodą na sitku aby nie nasiąkły wodą. Natomiast owoce i warzywa z których chcemy zdjąć skórkę np. śliwki czy pomidory parzymy we wrzątku a następnie zahartowujemy zimną wodą. Dzięki temu z łatwością usuniemy skórkę.

    ZAMÓWIENIA TELEFONICZNE
    Pon.Pt.: 8.00 - 16:00

    +48 601 900 967

    Zapisz się do newslettera

    odbierz rabat 10% na pierwsze zakupy!