Chlebak należy do najbardziej podstawowego wyposażenia każdej kuchni, tak jak chleb jest podstawowym składnikiem naszych codziennych posiłków. Chlebak drewniany, w którym przechowujemy świeże, pachnące pieczywo, pomaga nam wydłużyć jego świeżość poprzez ograniczenie dostępu powietrza do chleba, bułek i bagietek.
Chlebak spełnia przede wszystkim funkcję organizacyjną, przechowując całe domowe pieczywo w jednym, stałym miejscu. W kuchni ważny jest dla nas także jej styl, drewniany chlebak na równi z innymi akcesoriami spełnia także rolę dekoracyjną, ocieplając wizerunek całości.
- Dzięki chlebakowi pieczywo dłużej pozostaje świeże i pachnące, w pełni zachowując swoje walory smakowe
- Otwierany drewniany chlebak, jest praktyczną i funkcjonalną ozdobą każdej kuchni
- Geometryczny kształt sprawia, że chlebak jest łatwo ustawny i nie zabiera wiele cennego miejsca w kuchni
- Szczelne zamknięcie chlebaka ogranicza wysychanie pieczywa.
- Zasuwana klapa (żaluzja) nie wymaga dodatkowej powierzchni do otwierania i nie zmniejsza pojemności chlebaka
- Lekki chlebak z drewna możesz wygodnie przenosić i łatwo czyścić