Drożdże winiarskie suszone Browin Fermivin PDM 7 g

W magazynie

cena:
5,99 zł
- +
pi-clock-svg Wysyłka
24 h
pi-truck-svg Dostawa gratis od 249 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Drożdże winiarskie umożliwią przygotowanie owocowego trunku w warunkach domowych

Marka: Browin
Identyfikator: 050800132

Opis produktu

Smakowite domowe trunki - szczególnie te owocowe - to nie tylko wspomnienie lata: smaku porzeczek, malin, wiśni, czy też winogron - to również doskonały sposób na rozgrzanie się w długie jesienne i zimowe wieczory, a także umilenie spotkania w gronie przyjaciół oraz najbliższych. Przygotowanie domowego trunku wyjątkowym smaku wymaga nie tylko wiedzy i umiejętności, ale i odpowiednich składników, które pozwolą uzyskać jak najlepszy efekt. Drożdże winiarskie suszone są doskonałe do fermentacji nastawów cukrowych oraz owocowych.


Szlachetne, uniwersalne drożdże do win białych, czerwonych, musujących oraz do miodów pitnych. Szczególnie polecane do win z agrestu, gruszek, moreli, truskawek, zbóż, głogu, jabłek, dzikiej róży, białych i czarnych winogron, rabarbaru, rodzynek, czereśni, wiśni, malin, śliwek renklod i węgierek, aronii, jeżyn, czarnych, białych i czerwonych porzeczek, czarnych jagód, czarnego bzu.



  • Drożdże winiarskie posiadają dużą tolerancję na temperaturę

  • Drożdże są wysokoalkoholizujące - w ciągu 5-7 dni wytwarzają od 16 % alkoholu

  • Są doskonałe do fermentacji nastawów cukrowych oraz owocowych

  • Porcja drożdży starcza na 10-35 litrów wina


Zobacz film

Dodaj opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować

Czy wiesz że

Aby ułatwić sobie przygotowanie przetworów warto znać kilka zasad. Wiśnie czy czereśnie przeznaczone na przetwory wkładamy do zamrażalki na 20 minut przed drylowaniem. Dzięki temu usuwanie pestek jest znacznie łatwiejsze i szybsze. Owoce leśne myjemy krótko pod bieżącą wodą na sitku aby nie nasiąkły wodą. Natomiast owoce i warzywa z których chcemy zdjąć skórkę np. śliwki czy pomidory parzymy we wrzątku a następnie zahartowujemy zimną wodą. Dzięki temu z łatwością usuniemy skórkę.