Duży garnek do rosołu na gaz / na indukcję Silesia Rybnik emaliowany kremowy z pokrywką 10 l

Zobacz film

Brak w magazynie

cena:
74,40 zł
pi-truck-svg Dostawa gratis od 249 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

W dużym garnku emaliowanym ugotujesz kilka litrów rosołu, przygotujesz danie jednogarnkowe dla kilku osób, a nawet wyparzysz i zawekujesz słoiki.


Wymiary garnka do rosołu:
- pojemność - 10 l
- średnica - 25 cm,
- wysokość - 21,5 cm


Dowiedz się jak zbudowane są naczynia emaliowane i poznaj praktyczne wskazówki dotyczące ich użytkowania. Pobierz instrukcję.





Zastosowanie

  • KUCHENKA GAZOWA
    Kuchenka gazowa
  • KUCHENKA INDUKCYJNA
    Kuchenka indukcyjna
  • KUCHENKA ELEKTRYCZNA
    Kuchenka elektryczna
  • KUCHENKA CERAMICZNA
    Kuchenka ceramiczna
  • ZMYWARKA
    Zmywarka
Identyfikator: 0205002501

Opis produktu

Rosół z kury to jedno z najbardziej popularnych dań w kuchni polskiej. Co do tego, czy kurę należy wkładać do zimnej, czy do ciepłej wody, zdania są podzielone. Nie ulega jednak wątpliwości, że do gotowania rosołu potrzebny jest odpowiedni garnek. Duży garnek emaliowany pozwoli na wygodne przygotowanie kilku litrów tej zupy, ponieważ ma pojemność aż 10 litrów.


Emalia to powłoka szklista, więc wszystkie zalety garnków emaliowanych wynikają z właściwości szkła. Szkło jest bardzo gładkie, więc uniemożliwia gromadzenie i namnażanie się bakterii. Jest szczelne, zabezpiecza przed uwalnianiem się substancji szkodliwych i uczulających, niezależnie od temperatury. Powłoka garnków emaliowanych jest kwasoodporna i nie wchodzi w reakcje z substancjami odżywczymi, nie pochłania zapachów.



  • Nie zawiera niklu, więc jest zupełnie bezpieczny dla alergików.

  • Bardzo pojemny, ugotujesz w nim przynajmniej 8 litrów rosołu za jednym razem.

  • Przeznaczenie garnka sugeruje wesoła dekoracja umieszczona na kremowej emalii.

  • Duży garnek emaliowany do rosołu jest idealny również do przygotowywania potraw jednogarnkowych.

  • Nadaje się do wekowania słoików.

  • Dzięki powłoce szklistej, garnek jest bardzo higieniczny.

  • Łatwo utrzymać go w czystości, można myć w zmywarce, do jego czyszczenia można też bez przeszkód używać substancji naturalnych, takich jak kwasek cytrynowy, ocet czy soda.

  • Nadaje się na wszystkie rodzaje kuchenek.

  • Jego największą zaletą jest duża pojemność. Garnek do rosołu ma aż 10 litrów.




Zobacz film

Dodaj opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować

Czy wiesz że

Jeśli chcemy sprawdzić czy konfitura lub dżem mają odpowiednią gęstość, należy na talerzyk wyłożyć łyżkę gorącej masy i wstawić na 15 minut do lodówki. Jeśli po tym czasie konsystencja nas satysfakcjonuje zakończmy gotowanie, jeśli nie gotujmy dalej, wykonując za pewien czas kolejną próbę.