Szklanki z podwójną ścianką
Szklanki z podwójną ścianką

Forma / blacha do pieczenia ciasta SNB czerwono-złota 36 cm x 24,5 cm

Brak w magazynie

cena:
15,50 zł
pi-truck-svg Dostawa gratis od 249 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Praktyczna blacha do pieczenia ciasta z powłoką nieprzywierającą


Wymiary formy:
długość - 36 cm
szerokość - 24,5 cm
wysokość - 6 cm

Zastosowanie

  • PIEKARNIK
    Piekarnik
Marka: SNB
Identyfikator: 0204009167

Opis produktu

Wszyscy kochamy zapach i smak świeżo upieczonego ciasta. Każda pani domu ma w swoje ulubione, popisowe przepisy na smakołyki, którymi raczy domowników i gości. Formy do pieczenia są więc niezbędnym elementem wyposażenia każdej kuchni. To także one przyczyniają się do tego, że pieczone ciasta i mięsa smakują tak znakomicie.


  • blacha do pieczenia SNB została wytłoczona z wytrzymałej stali, dzięki czemu jest trwała i nie odkształca się w użytkowaniu

  • pokryta powłoką nieprzywierającą forma zapobiega przypalaniu się potraw i ułatwia wyciąganie gotowych dań

  • naczynie jest bardzo łatwe do utrzymania w czystości

  • forma odpowiednio utrzymywana, będzie Ci służyła przez długie lata (nie używaj ostrych przedmiotów, które mogłyby zarysować powłokę)

  • ze względu na użyte do wykonania formy materiały (stal), nie wkładaj jej do kuchenki mikrofalowej (metal odbija fale, można uszkodzić naczynie i mikrofalę)

  • aby długo cieszyć się właściwościami formy do pieczenia, nie narażaj naczynia na gwałtowne zmiany temperatury (np. nie wkładaj go do rozgrzanego piekarnika zaraz po wyjęciu z lodówki

  • na zewnątrz blacha do pieczenia pokryta jest modnym kolorem czerwonym , natomiast wewnątrz kolorem złotym

  • naczynie do pieczenia jest przystosowane do działania w temperaturze do 230 stopni

Zobacz film

Dodaj opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować

Czy wiesz że

Aby kruche ciasto było delikatne należy użyć do jego przygotowania naprawdę zimnego ciasta i ugniatać je jak najkrócej aby nie ogrzewać go rękoma. Jeśli będzie zbyt ciepłe mąka wchłonie za dużo tłuszczu i wypiek będzie twardy.

Przed wstawieniem do piekarnika, spód kruchego ciasta warto warto ponakłuwać widelcem. Otworki sprawią że powietrze odejdzie a spód się nie wybrzuszy.