Forma / blacha do pieczenia ciasta z powłoką nieprzywierającą Altom Design z plastikową pokrywą i uchwytem 36,3 x 24,5 x 5,5 cm

W magazynie

cena:
61,90 zł
- +
pi-clock-svg Wysyłka
48 h
pi-truck-svg Dostawa gratis od 299 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Praktyczna forma do pieczenia ciasta z pokrywą i uchwytem


Wymiary formy:
długość - 36,3 cm
szerokość - 24,5 cm
wysokość - 5,5 cm


Zastosowanie

  • PIEKARNIK
    Piekarnik
Marka: Altom Design
Identyfikator: 0204009207

Opis produktu

Wszyscy kochamy zapach i smak świeżo upieczonego ciasta. Każda pani domu ma swoje ulubione, popisowe przepisy na smakołyki, którymi raczy domowników i gości. Formy do pieczenia są więc niezbędnym elementem wyposażenia każdej kuchni. To także one przyczyniają się do tego, że pieczone ciasta i mięsa smakują tak znakomicie.


  • blacha do pieczenia Altom Design została wykonana z solidnej stali węglowej, dzięki czemu jest trwała i nie odkształca się podczas użytkowania

  • powłoka non-stick, o efektownym wyglądzie kamienia, posiada doskonałe właściwości nieprzywierające, dzięki czemu zapobiega przypalaniu się potraw i ułatwia wyciąganie gotowych dań

  • blacha jest bardzo łatwa do utrzymania w czystości

  • swoją wyjątkowość zawdzięcza przede wszystkim szczelności, dzięki czemu wypieki nie wysychają i zachowują swój pełen aromat.

  • pokrywa chroni przed owadami, które zwykle próbują uraczyć się naszymi smakołykami.

  • pokrywa przyda się kiedy będzie trzeba dostarczyć ciasto na piknik lub przyjęcie.

  • zastosowanie uchwytu górnego pozwala na swobodny transport ciasta, a solidne zatrzaski dają gwarancję, że pokrywa nie otworzy się podczas przenoszenia.

  • forma odpowiednio utrzymywana, będzie Ci służyła przez długie lata (nie używaj ostrych przedmiotów, które mogłyby zarysować powłokę)

  • ze względu na użyte do wykonania formy materiały (stal), nie wkładaj jej do kuchenki mikrofalowej (metal odbija fale, można uszkodzić naczynie i mikrofalę)

  • aby długo cieszyć się właściwościami formy do pieczenia, nie narażaj naczynia na gwałtowne zmiany temperatury (np. nie wkładaj go do rozgrzanego piekarnika zaraz po wyjęciu z lodówki

  • naczynie do pieczenia jest przystosowane do działania w temperaturze do 230 ° C (bez pokrywy)

Zobacz film

Dodaj opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować

Czy wiesz że

Masa cukrowa stanowi bardzo efektowną dekorację tortów. Zamiast kupować gotową lepiej (i taniej) przygotować własną. 4 łyżki żelatyny zalewamy 70 ml wody i odstawiamy do napęcznienia, po czym ogrzewamy w kąpieli wodnej do rozpuszczenia. Do żelatyny dodajemy 3 łyżki tłuszczu roślinnego a gdy się rozpuści, zdejmujemy z ognia i mieszamy z 250 g cukru pudru. Następnie należy wygniatać masę, aż stanie się plastyczna. Tak przygotowaną masę rozwałkowujemy i dekorujemy tort. Możemy ją także zabarwić na dowolny kolor za pomocą barwników spożywczych.