Forma do pieczenia ciasta emaliowana Silesia 24 cm

W magazynie

cena:
34,90 zł
- +
pi-clock-svg Wysyłka
24 h
pi-truck-svg Dostawa gratis od 249 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Praktyczna, emaliowana forma doskonała do pieczenia ciasta, mięs i zapiekania smakowitych potraw.



Wymiary formy:

średnica - 24 cm
pojemność - 2,0 l
wysokość - 5,2 cm



Zastosowanie

  • ZMYWARKA
    Zmywarka
  • PIEKARNIK
    Piekarnik
Identyfikator: 02050021208

Opis produktu

Wszyscy kochamy zapach i smak świeżo upieczonego ciasta. Każda pani domu ma swoje ulubione, popisowe przepisy na smakołyki, którymi raczy domowników i gości. Formy do pieczenia są więc niezbędnym elementem wyposażenia każdej kuchni. To także one przyczyniają się do tego, że pieczone ciasta i mięsa smakują tak znakomicie.


Doskonała do pieczenia ciasta czy zapiekania mięs i różnego rodzaju potraw będzie okrągła, emaliowana forma marki Silesia.


Emalia to powłoka szklista, więc zalety naczyń emaliowanych wynikają z właściwości szkła. Szkło jest bardzo gładkie, uniemożliwia gromadzenie i namnażanie się bakterii. Jest szczelne, zabezpiecza przed uwalnianiem się substancji szkodliwych i uczulających, niezależnie od temperatury. Powłoka naczyń emaliowanych jest kwasoodporna i nie wchodzi w reakcje z substancjami odżywczymi, nie pochłania też zapachów.



  • dzięki powłoce szklistej, forma do pieczenia jest bardzo higieniczna .

  • nie zawiera niklu, więc jest zupełnie bezpieczna dla alergików.

  • nie wchodzi w reakcję z kwasami ani innymi substancjami odżywczymi, więc można w niej bezpiecznie zapiekać, jak i przechowywać owoce .

  • można myć w zmywarce, do czyszczenia można też bez przeszkód używać substancji naturalnych , takich jak kwasek cytrynowy, ocet czy soda.

  • wywinięte brzegi formy do pieczenia ułatwiają jej przenoszenie i zapobiegają przed wyciekiem zawartości .




Zobacz film

Dodaj opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować

Czy wiesz że

Zamiast sztucznie aromatyzowanego cukru wanilinowego, użyjmy laski prawdziwej wanilii. Jej aromat jest zdecydowanie intensywniejszy i całkowicie naturalny. Laskę przecinamy ostrym nożykiem wzdłuż i tępą strona noża zbieramy drobne pesteczki, które dodajemy do wypieków.

Pestki są widoczne w cieście w postaci malutkich czarnych kropeczek. Laskę natomiast kroimy na małe kawałki i umieszczamy z 3-4 łyżkami cukru pudru w młynku do kawy i dokładnie mielimy. Zamykamy w szczelnym słoiczku i cieszymy się naturalnym cukrem waniliowym, a nie wanilinowym.