Forma do pieczenia ciasta emaliowana Silesia 28 cm

W magazynie

cena:
49,90 zł
- +
pi-clock-svg Wysyłka
24 h
pi-truck-svg Dostawa gratis od 249 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Praktyczna, emaliowana forma doskonała do pieczenia ciasta, mięs i zapiekania smakowitych potraw.



Wymiary formy:

średnica - 28 cm
pojemność - 3,2 l
wysokość - 6,0 cm



Zastosowanie

  • ZMYWARKA
    Zmywarka
  • PIEKARNIK
    Piekarnik
Identyfikator: 02050021209

Opis produktu

Wszyscy kochamy zapach i smak świeżo upieczonego ciasta. Każda pani domu ma swoje ulubione, popisowe przepisy na smakołyki, którymi raczy domowników i gości. Formy do pieczenia są więc niezbędnym elementem wyposażenia każdej kuchni. To także one przyczyniają się do tego, że pieczone ciasta i mięsa smakują tak znakomicie.


Doskonała do pieczenia ciasta czy zapiekania mięs i różnego rodzaju potraw będzie okrągła, emaliowana forma marki Silesia.


Emalia to powłoka szklista, więc zalety naczyń emaliowanych wynikają z właściwości szkła. Szkło jest bardzo gładkie, uniemożliwia gromadzenie i namnażanie się bakterii. Jest szczelne, zabezpiecza przed uwalnianiem się substancji szkodliwych i uczulających, niezależnie od temperatury. Powłoka naczyń emaliowanych jest kwasoodporna i nie wchodzi w reakcje z substancjami odżywczymi, nie pochłania też zapachów.



  • dzięki powłoce szklistej, forma do pieczenia jest bardzo higieniczna .

  • nie zawiera niklu, więc jest zupełnie bezpieczna dla alergików.

  • nie wchodzi w reakcję z kwasami ani innymi substancjami odżywczymi, więc można w niej bezpiecznie zapiekać, jak i przechowywać owoce .

  • można myć w zmywarce, do czyszczenia można też bez przeszkód używać substancji naturalnych , takich jak kwasek cytrynowy, ocet czy soda.

  • wywinięte brzegi formy do pieczenia ułatwiają jej przenoszenie i zapobiegają przed wyciekiem zawartości .




Zobacz film

Dodaj opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować

Czy wiesz że

Desery i ciasta będą pięknie się prezentować ozdobione karmelowymi „nitkami”. W rondelku podgrzewamy pół szklanki cukru do czasu aż się roztopi i nabierze lekko brązowego koloru (uwaga aby się nie spalił). Widelec moczymy w karmelu i robimy „esy floresy” nad rozwiniętym kawałkiem papieru do pieczenia i pozostawiamy do stwardnienia. Zastygłymi „nitkami” dekorujemy ciasta i desery.