Forma żaroodporna do pieczenia sufletu Simax 1,9 l

Brak w magazynie

cena:
17,10 zł
pi-clock-svg Wysyłka
24 h
pi-truck-svg Dostawa gratis od 299 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Forma do sufletu to produkt wielofunkcyjny, który można używać w piekarniku, mikrofalówce, lodówce oraz zamrażarce


Wymiary naczynia żaroodpornego:
- pojemność - 1,9 l
- szerokość - 20 cm
- wysokość - 9 cm


Zastosowanie

  • KUCHENKA MIKROFALOWA
    Kuchenka mikrofalowa
  • LODóWKA
    Lodówka
  • ZAMRAżARKA
    Zamrażarka
  • ZMYWARKA
    Zmywarka
  • PIEKARNIK
    Piekarnik
Marka: Simax
Identyfikator: 020300933

Opis produktu

Simax to renomowana firma zajmująca się produkcją naczyń ze szkła żaroodpornego. Garnek żaroodporny, dzbanek, pojemnik, czy szklanka z tej firmy charakteryzuje się precyzją wykonania, jakością i odpornością na wysoką temperaturę (od -40st. C do 300st. C). Naczynia te są wielofunkcyjne. Nadają się do mikrofalówki, piekarnika, a także do lodówki, zamrażarki i zmywarki. Simax produkuje szkło wysokiej jakości, które nie wchodzi w żadną szkodliwą reakcję z żywnością.


Od tej marki pochodzi forma do sufletu, dzięki której przygotujesz miękki i puszysty wypiek.Proces pieczenia odbywa się inaczej niż w tradycyjnych blachach. Ciasto nie przylega do szkła, a cały proces wspomaga para wodna skraplająca się podczas pieczenia.


  • Marka Simax posiada wieloletnie doświadczenie w tworzeniu szkła żaroodpornego o wysokiej jakości

  • Naczynia żaroodporne można używać w piekarniku, mikrofalówce, lodówce oraz zamrażarce

  • Produkty marki Simax można myć w zmywarce

  • Żaroodporne naczynie do pieczenia wytrzymuje wysokie i niskie temperatury - od -40st. C do 300st.C

Zobacz film

Dodaj opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować

Czy wiesz że

Aby kruche ciasto było delikatne należy użyć do jego przygotowania naprawdę zimnego ciasta i ugniatać je jak najkrócej aby nie ogrzewać go rękoma. Jeśli będzie zbyt ciepłe mąka wchłonie za dużo tłuszczu i wypiek będzie twardy.

Przed wstawieniem do piekarnika, spód kruchego ciasta warto warto ponakłuwać widelcem. Otworki sprawią że powietrze odejdzie a spód się nie wybrzuszy.