Kiszony ogórek wpisał się już na stałe w obraz polskiej kuchni. Cały rytuał nie wymaga żadnej wiedzy tajemnej, jest to naprawdę bardzo proste. Wystarczą odpowiednie produkty i oczywiście naczynia, w których ukisimy nasz przysmak. Do przygotowania ogórków małosolnych oczywiście najlepiej wykorzystać kamionkowe garnki w kształcie beczki.
- użytkowa kamionka w postaci garnków, beczek, maselnic jest dostosowana jest do długotrwałego przechowywania żywności
- są to idealne naczynia nie tylko do kiszenia ogórków, ale również do kwaszenia kapusty, peklowania mięsa, przechowywania smalcu.
- ręcznie wykonane beczułki kamionkowe charakteryzuje wysoka jakość, funkcjonalność oraz estetyczne wykonanie.
- beczkę możesz używać w piekarniku, kuchence mikrofalowej i zmywarce.
Szeroka gama produktów kamionkowych dostępna w ofercie naszego sklepu pozwoli na swobodne wybranie naczynia o odpowiednim rozmiarze i przeznaczeniu.