Garnek do bigosu Silesia Rybnik emaliowany z pokrywką kremowy 16,6 l

Zobacz film

W magazynie

cena:
119,90 zł
- +
pi-truck-svg Dostawa gratis od 249 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Duży garnek do bigosu, idealny również do przygotowywania potraw jednogarnkowych w dużych ilościach.


Wymiary garnka do bigosu:
pojemność - 16,6 l
średnica - 30 cm
wysokość - 25 cm


Dowiedz się jak zbudowane są naczynia emaliowane i poznaj praktyczne wskazówki dotyczące ich użytkowania. Pobierz instrukcję.



Zastosowanie

  • KUCHENKA GAZOWA
    Kuchenka gazowa
  • KUCHENKA INDUKCYJNA
    Kuchenka indukcyjna
  • KUCHENKA ELEKTRYCZNA
    Kuchenka elektryczna
  • KUCHENKA CERAMICZNA
    Kuchenka ceramiczna
Identyfikator: 0205002502

Opis produktu

Garnek do bigosu umożliwia przygotowanie dużej porcji tej tradycyjnej polskiej potrawy, która gości na naszych stołach z okazji świąt i innych rodzinnych uroczystości.


Sposobów przygotowania bigosu jest tyle, ile gospodyń domowych. Jednak jedno jest pewne, wszystkie przepisy zawierają jednakowe, główne składniki. Każdy bigos składa się z kapusty, mięsa i suszonych grzybów.


Garnek do bigosu powinien być pojemny i nie wchodzić w reakcję z kwasami - bigos jest bowiem kwaśny.




  • Nie zawiera niklu, więc jest zupełnie bezpieczny dla alergików.

  • Duży garnek emaliowany do bigosu jest idealny również do przygotowywania potraw jednogarnkowych.

  • Dzięki powłoce szklistej, garnek jest bardzo higieniczny.

  • Nie wchodzi w reakcję z kwasami ani innymi substancjami odżywczymi, więc można w nim bezpiecznie gotować i przechowywać wszelkie rodzaje potraw.

  • Łatwo utrzymać go w czystości, można myć w zmywarce, do jego czyszczenia można też bez przeszkód używać substancji naturalnych, takich jak kwasek cytrynowy, ocet czy soda.

  • Nadaje się na wszystkie rodzaje kuchenek.

  • Jego największą zaletą jest duża pojemność. Garnek do bigosu ma aż 16,6 litrów pojemności.




Zobacz film

Dodaj opinię

Czy wiesz że

By ziemniaki apetycznie prezentowały się na stole i nie zmieniły koloru podczas gotowania, wystarczy zastosować prosty trik. Do wody w której się gotują dodajemy po łyżeczce soku z cytryny i cukru. Nie będą wyczuwalne w smaku a wygląd ziemniaków będzie nienaganiany.