Garnek do bigosu Silesia Rybnik emaliowany z pokrywką kremowy 16,6 l

Zobacz film

W magazynie

cena:
112,50 zł
- +
pi-clock-svg Wysyłamy
w ciągu 48 h
pi-truck-svg Dostawa gratis od 249 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Duży garnek do bigosu, idealny również do przygotowywania potraw jednogarnkowych w dużych ilościach.


Wymiary garnka do bigosu:
pojemność - 16,6 l
średnica - 30 cm
wysokość - 25 cm


Dowiedz się jak zbudowane są naczynia emaliowane i poznaj praktyczne wskazówki dotyczące ich użytkowania. Pobierz instrukcję.



Zastosowanie

  • KUCHENKA GAZOWA
    Kuchenka gazowa
  • KUCHENKA INDUKCYJNA
    Kuchenka indukcyjna
  • KUCHENKA ELEKTRYCZNA
    Kuchenka elektryczna
  • KUCHENKA CERAMICZNA
    Kuchenka ceramiczna
Identyfikator: 0205002502

Opis produktu

Garnek do bigosu umożliwia przygotowanie dużej porcji tej tradycyjnej polskiej potrawy, która gości na naszych stołach z okazji świąt i innych rodzinnych uroczystości.


Sposobów przygotowania bigosu jest tyle, ile gospodyń domowych. Jednak jedno jest pewne, wszystkie przepisy zawierają jednakowe, główne składniki. Każdy bigos składa się z kapusty, mięsa i suszonych grzybów.


Garnek do bigosu powinien być pojemny i nie wchodzić w reakcję z kwasami - bigos jest bowiem kwaśny.




  • Nie zawiera niklu, więc jest zupełnie bezpieczny dla alergików.

  • Duży garnek emaliowany do bigosu jest idealny również do przygotowywania potraw jednogarnkowych.

  • Dzięki powłoce szklistej, garnek jest bardzo higieniczny.

  • Nie wchodzi w reakcję z kwasami ani innymi substancjami odżywczymi, więc można w nim bezpiecznie gotować i przechowywać wszelkie rodzaje potraw.

  • Łatwo utrzymać go w czystości, można myć w zmywarce, do jego czyszczenia można też bez przeszkód używać substancji naturalnych, takich jak kwasek cytrynowy, ocet czy soda.

  • Nadaje się na wszystkie rodzaje kuchenek.

  • Jego największą zaletą jest duża pojemność. Garnek do bigosu ma aż 16,6 litrów pojemności.




Zobacz film

Dodaj opinię

Czy wiesz że

Zanim zaczniemy smażyć lub gotować mięso drobiowe, zanurzmy je kilka razy na przemian, raz w gorącej, raz w zimnej wodzie. Będzie soczyste i bardziej kruche.

ZAMÓWIENIA TELEFONICZNE
Pon.Pt.: 8.00 - 16:00

+48 601 900 967

Zapisz się do newslettera

odbierz rabat 10% na pierwsze zakupy!