Garnek emaliowany na gaz i indukcję Silesia Rybnik kremowy, dekoracja Wild Herbs 3,3 l

Zobacz film

W magazynie

cena:
38,50 zł
- +
pi-truck-svg Dostawa gratis od 249 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

W garnku emaliowanym Wild Herbs marki Silesia ugotujesz smacznie i zdrowo, nawet dla alergików.



Wymiar garnka:
pojemność - 3,3 l
średnica - 18 cm
wysokość - 14 cm


Dowiedz się jak zbudowane są naczynia emaliowane i poznaj praktyczne wskazówki dotyczące ich użytkowania. Pobierz instrukcję.


Zastosowanie

  • KUCHENKA GAZOWA
    Kuchenka gazowa
  • KUCHENKA INDUKCYJNA
    Kuchenka indukcyjna
  • KUCHENKA ELEKTRYCZNA
    Kuchenka elektryczna
  • KUCHENKA CERAMICZNA
    Kuchenka ceramiczna
  • KUCHENKA HALOGENOWA
    Kuchenka halogenowa
  • ZMYWARKA
    Zmywarka
Identyfikator: 02050021144

Opis produktu

Dziś można gotować smacznie i zdrowo, w taki sposób, aby nawet alergicy mogli cieszyć się smakiem i aromatem tradycyjnych potraw. Emalia to powłoka szklista, więc wszystkie zalety garnków emaliowanych wynikają z właściwości szkła. Szkło jest bardzo gładkie, więc uniemożliwia gromadzenie i namnażanie się bakterii. Jest szczelne, zabezpiecza przed uwalnianiem się substancji szkodliwych i uczulających, niezależnie od temperatury. Powłoka garnków emaliowanych jest kwasoodporna i nie wchodzi w reakcje z substancjami odżywczymi, nie pochłania też zapachów. W garnkach emaliowanych można przechowywać kwaśne potrawy bez konieczności przekładania ich do innych naczyń.


Kolekcja garnków emaliowanych "Wild Herbs" wyróżnia się ciekawym wzorem, który nada posmaku wyjątkowości w każdej kuchni. Inspiracja kuchnią staropolską nadaje im charakter dekoracyjny, a dzięki nowoczesnej konstrukcji garnki te zapewnią Ci komfort przygotowywania ulubionych potraw.



  • Dzięki powłoce szklistej, garnek jest bardzo higieniczny.

  • nie zawiera niklu, więc jest zupełnie bezpieczny dla alergików.

  • Jest trwały i odporny na korozję. Na długo zachowa kolory.

  • Nadaje się na wszystkie rodzaje kuchenek.

  • Nie wchodzi w reakcję z kwasami ani innymi substancjami odżywczymi, więc można w nim bezpiecznie gotować i przechowywać wszelkie rodzaje potraw.

  • Dzięki specjalnej konstrukcji, równomiernie odprowadza ciepło zmniejszając ryzyko przypalania potraw.

  • Łatwo go utrzymać w czystości, można go myć w zmywarce, do czyszczenia można też bez przeszkód używać substancji naturalnych, takich jak kwasek cytrynowy, ocet czy soda.



Zobacz film

Dodaj opinię

Czy wiesz że

Groszek zielony lub cukrowy podczas gotowania traci swój piękny kolor. Aby tego uniknąć, do wody w której gotujemy warzywa należy dodać 1 łyżeczkę cukru i łyżeczkę octu lub 1/4 łyżeczki kwasku cytrynowego. Po ugotowaniu warzywa szybko schładzamy lodowatą wodą.