Garnek emaliowany na gaz i indukcję Silesia Rybnik Kolekcja Lena 3,3 l

Zobacz film

Brak w magazynie

cena:
36,90 zł
pi-clock-svg Wysyłka
24 h
pi-truck-svg Dostawa gratis od 299 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Garnek emaliowany Silesia Rybnik z kolekcji Lena zapewni udane gotowanie, również dla alergików.


Wymiary garnka emaliowanego:
- pojemność - 3,3 l
- średnica - 18 cm
- wysokość - 14 cm

Zastosowanie

  • KUCHENKA GAZOWA
    Kuchenka gazowa
  • KUCHENKA INDUKCYJNA
    Kuchenka indukcyjna
  • KUCHENKA ELEKTRYCZNA
    Kuchenka elektryczna
  • KUCHENKA CERAMICZNA
    Kuchenka ceramiczna
  • ZMYWARKA
    Zmywarka
Marka: Silesia
Identyfikator: 0205002892

Opis produktu

Dziś można gotować smacznie i zdrowo, w taki sposób, aby nawet alergicy mogli cieszyć się smakiem i aromatem tradycyjnych potraw. Emalia to powłoka szklista, więc zalety garnków emaliowanych wynikają z właściwości szkła. Szkło jest bardzo gładkie, uniemożliwia gromadzenie i namnażanie się bakterii. Jest szczelne, zabezpiecza przed uwalnianiem się substancji szkodliwych i uczulających, niezależnie od temperatury. Powłoka naczyń emaliowanych jest kwasoodporna i nie wchodzi w reakcje z substancjami odżywczymi, nie pochłania też zapachów. W garnkach, rondlach i kubkach emaliowanych można przechowywać kwaśne potrawy bez konieczności przekładania ich do innych naczyń.


Kolekcję garnków, rondli i kubków emaliowanych Lena od marki Altom Design charakteryzuje szare tło, na którym widnieją białe romby imitujące wzory na swetrze. Kolekcja świetnie pasuje do stylu skandynawskiego, a także rustykalnego. Częścią tej kolekcji jest garnek.



  • Dzięki powłoce szklistej, garnek jest bardzo higieniczny.

  • Nie zawiera niklu, więc jest zupełnie bezpieczny dla alergików.

  • Nadaje się na wszystkie rodzaje kuchenek.

  • Nie wchodzi w reakcję z kwasami ani innymi substancjami odżywczymi, więc można w nim bezpiecznie gotować i przechowywać wszelkie rodzaje potraw.

  • Dzięki specjalnej konstrukcji, równomiernie odprowadza ciepło zmniejszając ryzyko przypalania.

  • Łatwo go utrzymać w czystości, można go myć w zmywarce, do czyszczenia można też bez przeszkód używać substancji naturalnych, takich jak kwasek cytrynowy, ocet czy soda.


Zobacz film

Dodaj opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować

Czy wiesz że

Aby zagęścić gulasz wołowy lub wieprzowy niekoniecznie musimy użyć mąki. Zamiast niej można wykorzystać suchy, czerstwy chleb (najlepiej graham). Małe kawałki chleba bez skórki dodajemy do gulaszu i gotujemy jak zwykle. Gulasz pięknie się zagęści i nie zrobią się grudki.