Garnek emaliowany Silesia Maki biały 5,8 l

Zobacz film

W magazynie

cena:
73,90 zł
- +
pi-clock-svg Wysyłka
24 h
pi-truck-svg Dostawa gratis od 299 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Garnek emaliowany Silesia Rybnik z kolekcji Maki zapewni udane gotowanie, również dla alergików.


Wymiary garnka:
- pojemność - 5,8 l
- wysokość - 16 cm
- średnica - 22 cm


Dowiedz się jak zbudowane są naczynia emaliowane i poznaj praktyczne wskazówki dotyczące ich użytkowania. Pobierz instrukcję.


Zastosowanie

  • KUCHENKA GAZOWA
    Kuchenka gazowa
  • KUCHENKA INDUKCYJNA
    Kuchenka indukcyjna
  • KUCHENKA ELEKTRYCZNA
    Kuchenka elektryczna
  • KUCHENKA CERAMICZNA
    Kuchenka ceramiczna
  • ZMYWARKA
    Zmywarka
Marka: Silesia
Identyfikator: 0205002948

Opis produktu

Dziś można gotować smacznie i zdrowo, w taki sposób, aby nawet alergicy mogli cieszyć się smakiem i aromatem tradycyjnych potraw. Emalia to powłoka szklista, więc wszystkie zalety garnków emaliowanych wynikają z właściwości szkła. Szkło jest bardzo gładkie, więc uniemożliwia gromadzenie i namnażanie się bakterii. Jest szczelne, zabezpiecza przed uwalnianiem się substancji szkodliwych i uczulających, niezależnie od temperatury. Powłoka garnków emaliowanych jest kwasoodporna i nie wchodzi w reakcje z substancjami odżywczymi, nie pochłania też zapachów. W garnkach, rondlach i kubkach emaliowanych można przechowywać kwaśne potrawy bez konieczności przekładania ich do innych naczyń.


Motyw maków „gości” na garnkach, kubkach i rondlach emaliowanych polskiej marki Silesia Rybnik. Naczynia z tym motywem dodadzą kuchni rustykalnego charakteru.



  • Dzięki powłoce szklistej, garnek jest bardzo higieniczny.

  • Nie zawiera niklu, więc jest zupełnie bezpieczny dla alergików.

  • Nadaje się na wszystkie rodzaje kuchenek.

  • Nie wchodzi w reakcję z kwasami ani innymi substancjami odżywczymi, więc można w nim bezpiecznie gotować i przechowywać wszelkie rodzaje potraw.

  • Dzięki specjalnej konstrukcji, równomiernie odprowadza ciepło zmniejszając ryzyko przypalania potraw.

  • Łatwo go utrzymać w czystości, można go myć w zmywarce, do czyszczenia można też bez przeszkód używać substancji naturalnych, takich jak kwasek cytrynowy, ocet czy soda.

  • Garnek z makową dekoracją nada kuchni rustykalnego charakteru, pasuje do innych elementów z kolekcji Maki.


Zobacz film

Dodaj opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować

Czy wiesz że

Podstawowa zasada mówi, że im więcej gatunków mięsa dodamy do bigosu, tym będzie on smaczniejszy. Nie żałujmy zatem łopatki, szynki, boczku, golonki, szpondra wołowego czy różnorodnych kiełbas. Ta zasada nie dotyczy jednak drobiu czy baraniny, których nie stosuje się jako składnik bigosu.