Garnek emaliowany Silesia Rybnik na gaz i indukcję ciemny zielony 1,5 l

Zobacz film

W magazynie

cena:
17,50 zł
- +
pi-truck-svg Dostawa gratis od 249 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Garnek emaliowany marki Silesia Rybnik całkowicie bezpieczny dla alergików.


Wymiar garnka emaliowanego:
średnica - 14 cm
wysokość - 11 cm
pojemność - 1,5 l


Dowiedz się jak zbudowane są naczynia emaliowane i poznaj praktyczne wskazówki dotyczące ich użytkowania. Pobierz instrukcję.



Identyfikator: 02050021106

Opis produktu

Garnki emaliowane o prostym, klasycznym kształcie są zupełnie bezpieczne dla alergików. Nie zawierają bowiem żadnych elementów niklowanych, a ich powierzchnia nie wchodzi w reakcję z kwasami.


Emalia to powłoka szklista, więc zalety garnków emaliowanych wynikają z właściwości szkła. Szkło jest bardzo gładkie, uniemożliwia gromadzenie i namnażanie się bakterii. Jest szczelne, zabezpiecza przed uwalnianiem się substancji szkodliwych i uczulających, niezależnie od temperatury. Powłoka garnków emaliowanych jest kwasoodporna, nie pochłania zapachów.


W emalii ugotujesz smacznie i zdrowo, a także przechowasz nawet kwaśne potrawy w lodówce, bez konieczności przekładania ich z garnka do innego naczynia.



  • Dzięki powłoce szklistej, garnek jest bardzo higieniczny.

  • Nie zawiera niklu, więc jest zupełnie bezpieczny dla alergików.

  • Jest trwały i odporny na korozję. Na długo zachowa świeże kolory.

  • Nadaje się na wszystkie rodzaje kuchenek.

  • Jego powłoka szklista nie wchodzi w reakcję z kwasami ani innymi substancjami odżywczymi, więc można w nim bezpiecznie gotować i przechowywać wszelkie rodzaje potraw.

  • Dzięki specjalnej konstrukcji, równomiernie odprowadza ciepło zmniejszając ryzyko przypalania potraw.

  • Łatwo utrzymać go w czystości, można myć w zmywarce, do jego czyszczenia można też bez przeszkód używać substancji naturalnych, takich jak kwasek cytrynowy, ocet czy soda.



Zobacz film

Dodaj opinię

Czy wiesz że

Aby zagęścić gulasz wołowy lub wieprzowy niekoniecznie musimy użyć mąki. Zamiast niej można wykorzystać suchy, czerstwy chleb (najlepiej graham). Małe kawałki chleba bez skórki dodajemy do gulaszu i gotujemy jak zwykle. Gulasz pięknie się zagęści i nie zrobią się grudki.