Garnek emaliowany Silesia Rybnik na gaz i indukcję szary nakrapiany 2,2 l

Zobacz film

W magazynie

cena:
18,20 zł
- +
pi-clock-svg Wysyłamy
w ciągu 48 h
pi-truck-svg Dostawa gratis od 249 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Nakrapiany, szary garnek marki Silesia Rybnik – dla miłośników wzorów inspirowanych naturą.


Wymiar garnka:
średnica - 16 cm
wysokość - 12 cm
pojemność - 2,2 l


Dowiedz się jak zbudowane są naczynia emaliowane i poznaj praktyczne wskazówki dotyczące ich użytkowania. Pobierz instrukcję.


Zastosowanie

  • KUCHENKA GAZOWA
    Kuchenka gazowa
  • KUCHENKA INDUKCYJNA
    Kuchenka indukcyjna
  • KUCHENKA ELEKTRYCZNA
    Kuchenka elektryczna
  • KUCHENKA CERAMICZNA
    Kuchenka ceramiczna
  • ZMYWARKA
    Zmywarka
Identyfikator: 0205002845

Opis produktu

Dziś można gotować smacznie i zdrowo, w taki sposób, aby nawet alergicy mogli cieszyć się smakiem i aromatem tradycyjnych potraw. Do kuchni powracają garnki emaliowane, w odświeżonej formie. Emalia to powłoka szklista, więc zalety garnków emaliowanych wynikają z właściwości szkła. Szkło jest bardzo gładkie, uniemożliwia gromadzenie i namnażanie się bakterii. Jest szczelne, zabezpiecza przed uwalnianiem się substancji szkodliwych i uczulających, niezależnie od temperatury. Powłoka naczyń emaliowanych jest kwasoodporna i nie wchodzi w reakcje z substancjami odżywczymi, nie pochłania też zapachów. W garnkach emaliowanych można przechowywać kwaśne potrawy bez konieczności przekładania ich do innych naczyń.


Kolekcja garnków, rondli i kubków emaliowanych o szarej, nakrapianej powierzchni, przypominającej kamień, zadowoli wszystkich, którzy lubią wzory nawiązujące do natury. Garnek jest częścią tej kolekcji.



  • Dzięki powłoce szklistej, jest bardzo higieniczny.

  • Nie zawiera niklu, więc jest zupełnie bezpieczny dla alergików.

  • Jest trwały i odporny na korozję. Na długo zachowa kolory.

  • Nadaje się na wszystkie rodzaje kuchenek.

  • Nie wchodzi w reakcję z kwasami ani innymi substancjami odżywczymi, więc można w nim bezpiecznie gotować i przechowywać wszelkie rodzaje potraw.

  • Dzięki specjalnej konstrukcji, równomiernie odprowadza ciepło zmniejszając ryzyko przypalania.

  • Łatwo utrzymać go w czystości, można myć w zmywarce, do czyszczenia można też bez przeszkód używać substancji naturalnych, takich jak kwasek cytrynowy, ocet czy soda.



Zobacz film

Dodaj opinię

Czy wiesz że

Confit to sposób przyrządzania mięsa polegająca na długotrwałym smażeniu mięsa np. gęsiny w głębokim tłuszczu. Do rondla wkładamy kawałek mięsa i zalewamy olejem. Przykrywamy folią aluminiową tak, aby matowa strona przylegała do tłuszczu. Mięso dusi się na bardzo małym ogniu (olej powinien tylko „mrugać”) do miękkości. Gotowe mięso należy przyrumienić z obu stron na patelni.

ZAMÓWIENIA TELEFONICZNE
Pon.Pt.: 8.00 - 16:00

+48 601 900 967

Zapisz się do newslettera

odbierz rabat 10% na pierwsze zakupy!