Garnek szklany / naczynie żaroodporne do pieczenia i gotowania z pokrywką Simax Nyko 1 l

Brak w magazynie

cena:
35,90 zł
pi-clock-svg Wysyłamy
w ciągu 48 h
pi-truck-svg Dostawa gratis od 249 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Garnek szklany to produkt wielofunkcyjny, którego można używać w piekarniku, mikrofalówce, na kuchence elektrycznej, w lodówce oraz zamrażarce.


Wymiary naczynia żaroodpornego:
- pojemność - 1 l
- średnica - 17 cm
- wysokość - 8 cm

Zastosowanie

  • KUCHENKA ELEKTRYCZNA
    Kuchenka elektryczna
  • KUCHENKA MIKROFALOWA
    Kuchenka mikrofalowa
  • LODóWKA
    Lodówka
  • ZAMRAżARKA
    Zamrażarka
  • ZMYWARKA
    Zmywarka
  • PIEKARNIK
    Piekarnik
Marka: Simax
Identyfikator: 02030027

Opis produktu

Simax to renomowana firma zajmująca się produkcją naczyń ze szkła żaroodpornego. Garnek żaroodporny, dzbanek, pojemnik czy szklanka z tej firmy charakteryzują się precyzją wykonania, jakością i odpornością na wysokie i niskie temperatury (od -40st. C do 300st. C). Naczynia te są wielofunkcyjne. Nadają się do mikrofalówki, piekarnika, na kuchenkę elektryczną i gazową (pod warunkiem zastosowania rozpraszacza), a także do lodówki, zamrażarki i zmywarki. Simax produkuje szkło wysokiej jakości, które nie wchodzi w szkodliwe reakcje z żywnością.


Od tej marki pochodzi garnek żaroodporny, który jest kuchennym niezbędnikiem. Idealny do przygotowywania w nim potraw jednogarnkowych w piekarniku, gdyż gotowanie przebiega w sposób łatwy i równomierny.



  • Garnek żaroodporny to kuchenny niezbędnik.

  • Jest idealny dla alergików, nie zawiera żadnych elementów uczulających.

  • Marka Simax posiada wieloletnie doświadczenie w produkcji szkła żaroodpornego wysokiej jakości.

  • Naczyń żaroodpornych można używać w piekarniku, mikrofalówce, lodówce oraz zamrażarce.

  • Nadają się również do gotowania na kuchence elektrycznej.

  • W przypadku klasycznej kuchenki gazowej, można używać wyłącznie z nakładką na palnik rozpraszającą ogień.

  • Produkty marki Simax można myć w zmywarce.

  • Żaroodporne naczynie do pieczenia wytrzymuje wysokie i niskie temperatury - od -40 do 300 st. C.

  • Należy unikać szoku termicznego - po wyjęciu z lodówki, przed postawieniem garnka na kuchence, należy poczekać na wyrównanie temperatury.

  • Garnek nie jest przystosowany do używania na kuchence indukcyjnej


Zobacz film

Dodaj opinię

Czy wiesz że

Polska wołowina najczęściej pochodzi z bydła mlecznego i zwykle jest twarda. Aby zmiękczyć mięso na godzinę przez planowaną obróbką termiczną należy skropić je sokiem z cytryny lub przełożyć plasterkami kiwi. Kwas i enzymy zawarte w owocach, sprawiają, że twarde mięso kruszeje.

ZAMÓWIENIA TELEFONICZNE
Pon.Pt.: 8.00 - 16:00

+48 601 900 967

Zapisz się do newslettera

odbierz rabat 10% na pierwsze zakupy!