Garnek powidlak do pasteryzacji / gotowania / wekowania słoików i przetworów Silesia Rybnik 13,6 l + gratis 6 słoików na przetwory (taniej o 5% )

W magazynie

cena:
130,10 zł

Cena z konfiguracji: 0,00 zł

- +
pi-truck-svg Dostawa gratis od 249 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Duży, pojemny garnek emaliowany idealny do pasteryzacji i gotowania słoików


W skład zestawu wchodzi:
1 x duży garnek 13,6 l, o średnicy 30 cm i wysokości 20 cm
6 x słoik z zakrętką o pojemności: 235 ml, wysokość: 6,5 cm

Do zestawu GRATIS dodajemy 6 słoików 235 ml na przetwory

Cena zestawu jest ceną promocyjną i nie obowiązują od niej dodatkowe rabaty. Ta wyjątkowa oferta obowiązuje tylko do niedzieli 9 czerwca 2019 r. do godz.23:59

Zastosowanie

  • KUCHENKA GAZOWA
    Kuchenka gazowa
  • KUCHENKA INDUKCYJNA
    Kuchenka indukcyjna
  • KUCHENKA ELEKTRYCZNA
    Kuchenka elektryczna
  • KUCHENKA CERAMICZNA
    Kuchenka ceramiczna
  • KUCHENKA HALOGENOWA
    Kuchenka halogenowa
Identyfikator: 600316

Opis produktu

Aby przedłużyć trwałość domowych przetworów i zabezpieczyć je przed dostępem powietrza i psuciem, należy pasteryzować słoiki. Pasteryzacja słoików polega na rozgrzaniu zakręconych słoików wraz z zawartością tak, żeby znajdujące się w środku, rozszerzone powietrze, uwypukliło wieczko słoika, a następnie, w czasie studzenia wciągnęło je do środka. Idealny do tego będzie duży, emaliowany garnek do gotowania słoików.



  • Użytkowanie garnka emaliowanego będzie bardziej komfortowe, dzięki specjalnej wkładce zabezpieczającej słoiki przed przegrzaniem i pękaniem

  • Garnki są bardzo trwałe i odporne na korozję dzięki powłoce emaliowanej. Także dzięki niej zachowają na długo swój piękny wygląd i kolor

  • Łatwo utrzymasz je w czystości , dzięki gładkiej powierzchni, uniemożliwiającej gromadzenie się na garnku zanieczyszczeń i bakterii

  • Możesz ich używać na wszystkich rodzajach kuchenek


Zobacz film

Dodaj opinię

Czy wiesz że

Papryki dzielimy na żeńskie i męskie. Jak je odróżnić? Męskie papryki mają od spodu trzy a żeńskie cztery wierzchołki. Żeńskie papryki są słodsze i idealnie nadają się do serwowania na surowo. Męskie zaś są smaczniejsze po ugotowaniu czy upieczeniu.