Zobacz film

Garnek powidlak do pasteryzacji / gotowania / wekowania słoików i przetworów Silesia Rybnik 13,6 l

W magazynie

130,10 zł
- +
pi-clock-svg Wysyłamy natychmiast
pi-truck-svg Dostawa gratis powyzej 200zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 30 dni

Praktyczny, duży garnek do wyparzania i wekowania słoików marki Silesia Rybnik.


Wymiary garnka:
pojemność - 13,6 l
średnica - 30 cm
wysokość - 20 cm

Produkt ten jest częścią kolekcji Spiżarnia Pani Domu marki Altom Design w skład której wchodzą garnki i tekstylne akcesoria kuchenne (fartuchy, łapki, rękawice) oraz produkty szklane: słoiki twist i weck na przetwory, butelki na oliwę i inne produkty płynne oraz słoiki i butelki do picia, pozwalające spójnie wyposażyć domową kuchnię. Sprawdź całą kolekcję Spiżarnia Pani Domu

Zastosowanie

  • KUCHENKA GAZOWA
    Kuchenka gazowa
  • KUCHENKA INDUKCYJNA
    Kuchenka indukcyjna
  • KUCHENKA ELEKTRYCZNA
    Kuchenka elektryczna
  • KUCHENKA CERAMICZNA
    Kuchenka ceramiczna
  • ZMYWARKA
    Zmywarka
Identyfikator: 0205002550

Opis produktu

Każdy, kto lubi gotować, potrzebuje dużych garnków, w których ugotuje rosół, przygotuje dania jednogarnkowe i zrobi przetwory na zimę. Do takich celów szczególnie nadają się duże garnki emaliowane.


Emalia to powłoka szklista, więc zalety garnków emaliowanych wynikają z właściwości szkła. Szkło jest bardzo gładkie, uniemożliwia gromadzenie i namnażanie się bakterii. Jest szczelne, zabezpiecza przed uwalnianiem się substancji szkodliwych i uczulających, niezależnie od temperatury. Powłoka garnków emaliowanych jest kwasoodporna i nie wchodzi w reakcje z substancjami odżywczymi, nie pochłania zapachów.



  • Garnek emaliowany jest trwały i odporny na korozję.

  • Nie zawiera niklu, więc jest zupełnie bezpieczny dla alergików.

  • Bardzo pojemny, idealny do przygotowywania powideł, można w nim również wyparzyć i zawekować słoiki.

  • Specjalny wkład do układania słoików zapobiega obijaniu się, zbytniemu nagrzaniu i pękaniu słoików.

  • Duży garnek jest idealny do przygotowywania potraw jednogarnkowych.

  • Dzięki powłoce szklistej, garnek jest bardzo higieniczny.

  • Łatwo utrzymać go w czystości, można myć w zmywarce, do jego czyszczenia można też bez przeszkód używać substancji naturalnych, takich jak kwasek cytrynowy, ocet czy soda.

  • Nadaje się na wszystkie rodzaje kuchenek.

  • Jego największą zaletą jest duża pojemność. Garnek do rosołu ma aż 13,6 l pojemności.


Zamów teraz - produkty wysyłamy w dniu zamówienia lub najpóźniej następnego dnia roboczego.



WIĘCEJ O PRODUCENCIE
Niewiele zakładów przemysłowych działających w Polsce może pochwalić się historią branży jak Huta „Silesia” w Rybniku. Początki zakładu sięgają jeszcze XVIII wieku, a dokładnie 1753 roku. Pod koniec XIX wieku emaliowane naczynia kuchenne z Rybnika znane były w państwach Europy i Ameryce, a emaliernia „Silesii” należała do największych w Europie, zaś po 1904 roku do największych na świecie zakładów tego typu. Wykorzystywana technologia opiera się na recepturach, będących wynikiem stuletnich doświadczeń w tej branży. Perfekcyjne opanowanie techniki emalierskiej skutkuje niezwykłą trwałością, funkcjonalnością i estetyką naczyń. Takiej tradycji warto zaufać!

Zobacz film

Dodaj opinię

Czy wiesz że

Podstawowa zasada mówi, że im więcej gatunków mięsa dodamy do bigosu, tym będzie on smaczniejszy. Nie żałujmy zatem łopatki, szynki, boczku, golonki, szpondra wołowego czy różnorodnych kiełbas. Ta zasada nie dotyczy jednak drobiu czy baraniny, których nie stosuje się jako składnik bigosu.

ZAMÓWIENIA TELEFONICZNE
Pon.Pt.: 8.00 - 16:00

+48 601 900 967

Zapisz się do newslettera

odbierz rabat 10% na pierwsze zakupy!