Garnek powidlak do pasteryzacji / gotowania / wekowania słoików i przetworów Silesia Rybnik 13,6 l

Zobacz film

W magazynie

cena:

Normalna cena: 149,00 zł

Special Price 99,00 zł

- +
pi-truck-svg Dostawa gratis od 249 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Praktyczny, duży garnek do wyparzania i wekowania słoików marki Silesia Rybnik.


Wymiary garnka:
pojemność - 13,6 l
średnica - 30 cm
wysokość - 20 cm

Produkt ten jest częścią kolekcji Spiżarnia Pani Domu marki Altom Design w skład której wchodzą garnki i tekstylne akcesoria kuchenne (fartuchy, łapki, rękawice) oraz produkty szklane: słoiki twist i weck na przetwory, butelki na oliwę i inne produkty płynne oraz słoiki i butelki do picia, pozwalające spójnie wyposażyć domową kuchnię. Sprawdź całą kolekcję Spiżarnia Pani Domu


Dowiedz się jak zbudowane są naczynia emaliowane i poznaj praktyczne wskazówki dotyczące ich użytkowania. Pobierz instrukcję.



Zastosowanie

  • KUCHENKA GAZOWA
    Kuchenka gazowa
  • KUCHENKA INDUKCYJNA
    Kuchenka indukcyjna
  • KUCHENKA ELEKTRYCZNA
    Kuchenka elektryczna
  • KUCHENKA CERAMICZNA
    Kuchenka ceramiczna
  • ZMYWARKA
    Zmywarka
Identyfikator: 0205002550

Opis produktu

Każdy, kto lubi gotować, potrzebuje dużych garnków, w których ugotuje rosół, przygotuje dania jednogarnkowe i zrobi przetwory na zimę. Do takich celów szczególnie nadają się duże garnki emaliowane.


Emalia to powłoka szklista, więc zalety garnków emaliowanych wynikają z właściwości szkła. Szkło jest bardzo gładkie, uniemożliwia gromadzenie i namnażanie się bakterii. Jest szczelne, zabezpiecza przed uwalnianiem się substancji szkodliwych i uczulających, niezależnie od temperatury. Powłoka garnków emaliowanych jest kwasoodporna i nie wchodzi w reakcje z substancjami odżywczymi, nie pochłania zapachów.



  • Nie zawiera niklu, więc jest zupełnie bezpieczny dla alergików.

  • Bardzo pojemny, idealny do przygotowywania powideł, można w nim również wyparzyć i zawekować słoiki.

  • Specjalny wkład do układania słoików zapobiega obijaniu się, zbytniemu nagrzaniu i pękaniu słoików.

  • Duży garnek jest idealny do przygotowywania potraw jednogarnkowych.

  • Dzięki powłoce szklistej, garnek jest bardzo higieniczny.

  • Łatwo utrzymać go w czystości, można myć w zmywarce, do jego czyszczenia można też bez przeszkód używać substancji naturalnych, takich jak kwasek cytrynowy, ocet czy soda.

  • Nadaje się na wszystkie rodzaje kuchenek.

  • Jego największą zaletą jest duża pojemność. Garnek do rosołu ma aż 13,6 l pojemności.




Zobacz film

Dodaj opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować

Czy wiesz że

Jeśli sos, który przygotowujemy jest zbyt tłusty możemy go uratować prostym trikiem z kostkami lodu. Owijamy je gazą i przesuwamy po powierzchni sosu, tłuszcz sam się "przyczepi".