Garnek do pasteryzacji / gotowania słoików Silesia 13,6 l

Zobacz film

W magazynie

cena:
245,00 zł
- +
pi-clock-svg Wysyłka
24 h
pi-truck-svg Dostawa gratis od 299 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Praktyczny, duży garnek do wyparzania i wekowania słoików marki Silesia Rybnik.


Wymiary garnka:
pojemność - 13,6 l
średnica - 30 cm
wysokość - 20 cm




Dowiedz się jak zbudowane są naczynia emaliowane i poznaj praktyczne wskazówki dotyczące ich użytkowania. Pobierz instrukcję.



Zastosowanie

  • KUCHENKA GAZOWA
    Kuchenka gazowa
  • KUCHENKA INDUKCYJNA
    Kuchenka indukcyjna
  • KUCHENKA ELEKTRYCZNA
    Kuchenka elektryczna
  • KUCHENKA CERAMICZNA
    Kuchenka ceramiczna
  • ZMYWARKA
    Zmywarka
Marka: Silesia
Identyfikator: 0205002550

Opis produktu

Każdy, kto lubi gotować, potrzebuje dużych garnków, w których ugotuje rosół, przygotuje dania jednogarnkowe i zrobi przetwory na zimę. Do takich celów szczególnie nadają się duże garnki emaliowane.


Emalia to powłoka szklista, więc zalety garnków emaliowanych wynikają z właściwości szkła. Szkło jest bardzo gładkie, uniemożliwia gromadzenie i namnażanie się bakterii. Jest szczelne, zabezpiecza przed uwalnianiem się substancji szkodliwych i uczulających, niezależnie od temperatury. Powłoka garnków emaliowanych jest kwasoodporna i nie wchodzi w reakcje z substancjami odżywczymi, nie pochłania zapachów.



  • Nie zawiera niklu, więc jest zupełnie bezpieczny dla alergików.

  • Bardzo pojemny, idealny do przygotowywania powideł, można w nim również wyparzyć i zawekować słoiki.

  • Specjalny wkład do układania słoików zapobiega obijaniu się, zbytniemu nagrzaniu i pękaniu słoików.

  • Duży garnek jest idealny do przygotowywania potraw jednogarnkowych.

  • Dzięki powłoce szklistej, garnek jest bardzo higieniczny.

  • Łatwo utrzymać go w czystości, można myć w zmywarce, do jego czyszczenia można też bez przeszkód używać substancji naturalnych, takich jak kwasek cytrynowy, ocet czy soda.

  • Nadaje się na wszystkie rodzaje kuchenek.

  • Jego największą zaletą jest duża pojemność. Garnek do rosołu ma aż 13,6 l pojemności.




Zobacz film

Dodaj opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować

Czy wiesz że

Smak kiszonych ogórków wzbogacają liście wiśni lub porzeczki. Do marynaty warto dodać ziarenka białej gorczycy lub estragon. Z kolei do przetworów na bazie owoców można dołożyć cynamon, imbir, kardamon czy goździki. Te przyprawy szczególnie pasują do jabłek, gruszek, śliwek, malin, truskawek czy wiśni.