Zobacz film

Garnek powidlak do pasteryzacji / gotowania / wekowania słoików i przetworów Silesia Rybnik 13,6 l

W magazynie

130,10 zł
- +
pi-clock-svg Wysyłamy natychmiast
pi-truck-svg Dostawa gratis powyzej 200zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 30 dni

Praktyczny, duży garnek do wyparzania i wekowania słoików marki Silesia Rybnik.


Wymiary garnka:
pojemność - 13,6 l
średnica - 30 cm
wysokość - 20 cm

Produkt ten jest częścią kolekcji Spiżarnia Pani Domu marki Altom Design w skład której wchodzą garnki i tekstylne akcesoria kuchenne (fartuchy, łapki, rękawice) oraz produkty szklane: słoiki twist i weck na przetwory, butelki na oliwę i inne produkty płynne oraz słoiki i butelki do picia, pozwalające spójnie wyposażyć domową kuchnię. Sprawdź całą kolekcję Spiżarnia Pani Domu

Zastosowanie

  • KUCHENKA GAZOWA
    Kuchenka gazowa
  • KUCHENKA INDUKCYJNA
    Kuchenka indukcyjna
  • KUCHENKA ELEKTRYCZNA
    Kuchenka elektryczna
  • KUCHENKA CERAMICZNA
    Kuchenka ceramiczna
  • ZMYWARKA
    Zmywarka
Identyfikator: 0205002550

Opis produktu

Każdy, kto lubi gotować, potrzebuje dużych garnków, w których ugotuje rosół, przygotuje dania jednogarnkowe i zrobi przetwory na zimę. Do takich celów szczególnie nadają się duże garnki emaliowane.


Emalia to powłoka szklista, więc zalety garnków emaliowanych wynikają z właściwości szkła. Szkło jest bardzo gładkie, uniemożliwia gromadzenie i namnażanie się bakterii. Jest szczelne, zabezpiecza przed uwalnianiem się substancji szkodliwych i uczulających, niezależnie od temperatury. Powłoka garnków emaliowanych jest kwasoodporna i nie wchodzi w reakcje z substancjami odżywczymi, nie pochłania zapachów.



  • Garnek emaliowany jest trwały i odporny na korozję.

  • Nie zawiera niklu, więc jest zupełnie bezpieczny dla alergików.

  • Bardzo pojemny, idealny do przygotowywania powideł, można w nim również wyparzyć i zawekować słoiki.

  • Specjalny wkład do układania słoików zapobiega obijaniu się, zbytniemu nagrzaniu i pękaniu słoików.

  • Duży garnek jest idealny do przygotowywania potraw jednogarnkowych.

  • Dzięki powłoce szklistej, garnek jest bardzo higieniczny.

  • Łatwo utrzymać go w czystości, można myć w zmywarce, do jego czyszczenia można też bez przeszkód używać substancji naturalnych, takich jak kwasek cytrynowy, ocet czy soda.

  • Nadaje się na wszystkie rodzaje kuchenek.

  • Jego największą zaletą jest duża pojemność. Garnek do rosołu ma aż 13,6 l pojemności.


Zamów teraz - produkty wysyłamy w dniu zamówienia lub najpóźniej następnego dnia roboczego.



WIĘCEJ O PRODUCENCIE
Niewiele zakładów przemysłowych działających w Polsce może pochwalić się historią branży jak Huta „Silesia” w Rybniku. Początki zakładu sięgają jeszcze XVIII wieku, a dokładnie 1753 roku. Pod koniec XIX wieku emaliowane naczynia kuchenne z Rybnika znane były w państwach Europy i Ameryce, a emaliernia „Silesii” należała do największych w Europie, zaś po 1904 roku do największych na świecie zakładów tego typu. Wykorzystywana technologia opiera się na recepturach, będących wynikiem stuletnich doświadczeń w tej branży. Perfekcyjne opanowanie techniki emalierskiej skutkuje niezwykłą trwałością, funkcjonalnością i estetyką naczyń. Takiej tradycji warto zaufać!

Zobacz film

Dodaj opinię

Czy wiesz że

Zanim zaczniemy smażyć lub gotować mięso drobiowe, zanurzmy je kilka razy na przemian, raz w gorącej, raz w zimnej wodzie. Będzie soczyste i bardziej kruche.

ZAMÓWIENIA TELEFONICZNE
Pon.Pt.: 8.00 - 16:00

+48 601 900 967

Zapisz się do newslettera

odbierz rabat 10% na pierwsze zakupy!