Garnek rzymski Biowin 4 l

Brak w magazynie

cena:
89,90 zł
pi-truck-svg Dostawa gratis od 249 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Garnek rzymski do pieczenia niezwykle smacznych i zdrowych dań i posiłków


Wymiary rzymskiego garnka:
- pojemność: 4 l
- długość: 31 cm
- szerokość: 21 cm
- wysokość: 14 cm

Zastosowanie

  • PIEKARNIK
    Piekarnik
Marka: Browin
Identyfikator: 050200341

Opis produktu

Garnek rzymski pozwala na przygotowywanie potraw bez dodatku tłuszczu, a dania nie tracą witamin ani wartości odżywczych. Dzięki garnkom rzymskim możemy podać domownikom smacznie i niezwykle zdrowe posiłki.


Zdrowie jest najcenniejszym darem jaki posiadamy, dlatego tak ważne jest, aby je pielęgnować. Dzięki glinianemu garnkowi rzymskiemu przygotowywać posiłki, których składniki są w pełni wartościowe kalorycznie i witaminowo, a jednocześnie są zdrowe i pięknie wyglądają, nie tracąc kolorów. W garnku rzymskim można przygotować zarówno danie mięsne, warzywa, jak i upiec chleb.


Garnki rzymskie to nawiązanie do tradycyjnych naczyń, używanych od tysiącleci. Wykonane są ze specjalnej gliny, wypalanej w wysokiej temperaturze, są idealne dla zwolenników zdrowej kuchni. Choć ich użytkowanie wymaga nieco przygotowania, trud zwraca się w postaci wyjątkowo smacznych i zdrowych posiłków.


  • Garnek rzymski umożliwia przygotowywanie zdrowych i smacznych dań bez dodatku tłuszczu.

  • Przyrządzone w garnku rzymskim dania nie tracą swoich wartości odżywczych oraz witamin.

  • Duża pojemność garnka umożliwia pieczenie mięs oraz drobiu: kurczaka, kaczki czy gęsi

  • Oryginalny kształt i wygląd naczynia sprawia, że pieczenie w rzymskim garnku to dodatkowa przyjemność

  • Garnek jest ręcznie wykonany z gliny, wypalonej w wysokiej temperaturze, umożliwiającej pieczenie w piekarniku nawet w temperaturze do 230 stopni

  • Nie wymaga specjalnych środków do mycia i pielęgnacji – do czyszczenia garnka wystarczy woda.



Należy pamiętać, aby przed pierwszym użyciem wymoczyć rzymski garnek, a następnie umyć w gorącej wodzie bez użycia detergentów. Przed każdym kolejnym użyciem należy namoczyć pusty garnek w zimnej wodzie i wkładać go do zimnego piekarnika (gwałtowna zmiana temperatur może spowodować popękanie naczynia).


Naczynie wyjęte z piekarnika należy ustawić na ręczniku, ścierce, desce – tak, aby nie miało kontaktu z zimny podłożem. Do mycia garnka rzymskiego używamy tylko wody – detergent może wejść w porowatą strukturę naczynia i zostać z niego uwolniony w czasie pieczenia. Mokry garnek należy pozostawić odkryte aż do całkowitego wyschnięcia.

Zobacz film

Dodaj opinię

Czy wiesz że

Aby uzyskać kruchą i miękką pieczeń wieprzową czy drobiową, przed wstawieniem do piekarnika należy polać ją około 25 ml wódki, whisky lub spirytusu. Alkohol wyparuje podczas pieczenia, sprawiając że mięso będzie mięciutkie.