Darmowa Dostawa
Darmowa Dostawa

Garnek rzymski Biowin 4 l

W magazynie

cena:
125,00 zł
- +
pi-truck-svg Dostawa gratis od 249 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Garnek rzymski do pieczenia niezwykle smacznych i zdrowych dań i posiłków


Wymiary rzymskiego garnka:
- pojemność: 4 l
- długość: 31 cm
- szerokość: 21 cm
- wysokość: 14 cm

Zastosowanie

  • PIEKARNIK
    Piekarnik
Marka: Browin
Identyfikator: 050200341

Opis produktu

Garnek rzymski pozwala na przygotowywanie potraw bez dodatku tłuszczu, a dania nie tracą witamin ani wartości odżywczych. Dzięki garnkom rzymskim możemy podać domownikom smacznie i niezwykle zdrowe posiłki.


Zdrowie jest najcenniejszym darem jaki posiadamy, dlatego tak ważne jest, aby je pielęgnować. Dzięki glinianemu garnkowi rzymskiemu przygotowywać posiłki, których składniki są w pełni wartościowe kalorycznie i witaminowo, a jednocześnie są zdrowe i pięknie wyglądają, nie tracąc kolorów. W garnku rzymskim można przygotować zarówno danie mięsne, warzywa, jak i upiec chleb.


Garnki rzymskie to nawiązanie do tradycyjnych naczyń, używanych od tysiącleci. Wykonane są ze specjalnej gliny, wypalanej w wysokiej temperaturze, są idealne dla zwolenników zdrowej kuchni. Choć ich użytkowanie wymaga nieco przygotowania, trud zwraca się w postaci wyjątkowo smacznych i zdrowych posiłków.


  • Garnek rzymski umożliwia przygotowywanie zdrowych i smacznych dań bez dodatku tłuszczu.

  • Przyrządzone w garnku rzymskim dania nie tracą swoich wartości odżywczych oraz witamin.

  • Duża pojemność garnka umożliwia pieczenie mięs oraz drobiu: kurczaka, kaczki czy gęsi

  • Oryginalny kształt i wygląd naczynia sprawia, że pieczenie w rzymskim garnku to dodatkowa przyjemność

  • Garnek jest ręcznie wykonany z gliny, wypalonej w wysokiej temperaturze, umożliwiającej pieczenie w piekarniku nawet w temperaturze do 230 stopni

  • Nie wymaga specjalnych środków do mycia i pielęgnacji – do czyszczenia garnka wystarczy woda.



Należy pamiętać, aby przed pierwszym użyciem wymoczyć rzymski garnek, a następnie umyć w gorącej wodzie bez użycia detergentów. Przed każdym kolejnym użyciem należy namoczyć pusty garnek w zimnej wodzie i wkładać go do zimnego piekarnika (gwałtowna zmiana temperatur może spowodować popękanie naczynia).


Naczynie wyjęte z piekarnika należy ustawić na ręczniku, ścierce, desce – tak, aby nie miało kontaktu z zimny podłożem. Do mycia garnka rzymskiego używamy tylko wody – detergent może wejść w porowatą strukturę naczynia i zostać z niego uwolniony w czasie pieczenia. Mokry garnek należy pozostawić odkryte aż do całkowitego wyschnięcia.

Zobacz film

Dodaj opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować

Czy wiesz że

Ziemniaki rożnej wielkości ugotują się w mundurkach szybciej i w tym samym czasie, jeśli przed włożeniem ich do wody ponakłuwamy je szpikulcem do szaszłyków a do wody dodamy łyżkę masła.