Garnek szklany żaroodporny z pokrywką Simax Nyko 2 l

W magazynie

cena:
59,90 zł
- +
pi-clock-svg Wysyłka
24 h
pi-truck-svg Dostawa gratis od 249 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Garnek szklany to produkt wielofunkcyjny, którego można używać w piekarniku, mikrofalówce, na kuchence elektrycznej, w lodówce oraz zamrażarce.



Wymiary garnka:

pojemność - 2 l
średnica - 17 cm
wysokość - 14 cm
wysokość z pokrywką 16 cm

Zastosowanie

  • KUCHENKA ELEKTRYCZNA
    Kuchenka elektryczna
  • KUCHENKA MIKROFALOWA
    Kuchenka mikrofalowa
  • LODóWKA
    Lodówka
  • ZAMRAżARKA
    Zamrażarka
  • ZMYWARKA
    Zmywarka
  • PIEKARNIK
    Piekarnik
Marka: Simax
Identyfikator: 0203011157

Opis produktu

Simax to renomowana firma zajmująca się produkcją naczyń ze szkła żaroodpornego. Garnek żaroodporny charakteryzuje się precyzją wykonania, jakością i odpornością na wysokie i niskie temperatury (od -40st. C do 300st. C). Naczynia te są wielofunkcyjne. Nadają się do mikrofalówki, piekarnika, na kuchenkę elektryczną i gazową (pod warunkiem zastosowania rozpraszacza), a także do lodówki, zamrażarki i zmywarki. Simax produkuje szkło wysokiej jakości, które nie wchodzi w szkodliwe reakcje z żywnością.


Garnek żaroodporny jest kuchennym niezbędnikiem. Idealny do przygotowywania w nim potraw jednogarnkowych w piekarniku, gdyż gotowanie przebiega w sposób łatwy i równomierny.



  • Garnek żaroodporny to kuchenny niezbędnik.

  • Jest idealny dla alergików, nie zawiera żadnych elementów uczulających.

  • Marka Simax posiada wieloletnie doświadczenie w produkcji szkła żaroodpornego wysokiej jakości.

  • Naczyń żaroodpornych możesz używać w piekarniku, mikrofalówce, lodówce oraz zamrażarce.

  • Nadaje się również do gotowania na kuchence elektrycznej .

  • W przypadku klasycznej kuchenki gazowej, możesz używać wyłącznie z nakładką na palnik rozpraszającą ogień.

  • Produkty marki Simax możesz myć w zmywarce.

  • Żaroodporne naczynie do pieczenia wytrzymuje wysokie i niskie temperatury - od -40 do 300 st. C.

  • Należy unikać szoku termicznego - po wyjęciu z lodówki, przed postawieniem garnka na kuchence, należy poczekać na wyrównanie temperatury.

  • Garnek nie jest przystosowany do używania na kuchence indukcyjnej



Zobacz film

Dodaj opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować

Czy wiesz że

Polska wołowina najczęściej pochodzi z bydła mlecznego i zwykle jest twarda. Aby zmiękczyć mięso na godzinę przez planowaną obróbką termiczną należy skropić je sokiem z cytryny lub przełożyć plasterkami kiwi. Kwas i enzymy zawarte w owocach, sprawiają, że twarde mięso kruszeje.