Kubek emaliowany z dzióbkiem Silesia Rybnik na gaz i indukcję kremowy 0,7 l, dekoracja Jabłko

Zobacz film

W magazynie

cena:
19,60 zł
- +
pi-clock-svg Wysyłamy
w ciągu 48 h
pi-truck-svg Dostawa gratis od 249 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Emaliowany kubek z dzióbkiem i z jabłkowym dekorem - przydatny w każdej kuchni, idealny na biwak.


Wymiary kubka:
średnica - 10 cm
wysokość - 10,5 cm
pojemność - 0,7 l


Dowiedz się jak zbudowane są naczynia emaliowane i poznaj praktyczne wskazówki dotyczące ich użytkowania. Pobierz instrukcję.



Zastosowanie

  • KUCHENKA GAZOWA
    Kuchenka gazowa
  • KUCHENKA INDUKCYJNA
    Kuchenka indukcyjna
  • KUCHENKA ELEKTRYCZNA
    Kuchenka elektryczna
  • KUCHENKA CERAMICZNA
    Kuchenka ceramiczna
  • ZMYWARKA
    Zmywarka
Identyfikator: 020502765

Opis produktu

Dziś można gotować smacznie i zdrowo, w taki sposób, aby nawet alergicy mogli cieszyć się smakiem i aromatem tradycyjnych potraw. Emalia to powłoka szklista, więc zalety garnków emaliowanych wynikają z właściwości szkła. Szkło jest bardzo gładkie, uniemożliwia gromadzenie i namnażanie się bakterii. Jest szczelne, zabezpiecza przed uwalnianiem się substancji szkodliwych i uczulających, niezależnie od temperatury. Powłoka naczyń emaliowanych jest kwasoodporna i nie wchodzi w reakcje z substancjami odżywczymi, nie pochłania też zapachów. W garnkach, rondlach i kubkach emaliowanych można przechowywać kwaśne potrawy bez konieczności przekładania ich do innych naczyń.


Duży, emaliowany kubek, udekorowany jabłkami, z wygodnym dzióbkiem, przyda się zwłaszcza do podgrzewania niewielkich ilości dań.



  • Emaliowany kubek z dzióbkiem świetnie nadaje się do gotowania lub podgrzewania niewielkiej ilości dań, wody, zupy czy mleka.

  • Dzięki powłoce szklistej, kubek jest bardzo higieniczny.

  • Nie zawiera niklu, więc jest zupełnie bezpieczny dla alergików.

  • Jest trwały i odporny na korozję. Na długo zachowa kolory.

  • Nadaje się na wszystkie rodzaje kuchenek.

  • Nie wchodzi w reakcję z kwasami ani innymi substancjami odżywczymi, więc można w nim bezpiecznie gotować i przechowywać wszelkie rodzaje potraw.

  • Dzięki specjalnej konstrukcji, równomiernie odprowadza ciepło zmniejszając ryzyko przypalania.

  • Łatwo utrzymać go w czystości, można myć w zmywarce, do czyszczenia można też bez przeszkód używać substancji naturalnych, takich jak kwasek cytrynowy, ocet czy soda.


Zobacz film

Dodaj opinię

Czy wiesz że

Jeśli chcemy sprawdzić czy konfitura lub dżem mają odpowiednią gęstość, należy na talerzyk wyłożyć łyżkę gorącej masy i wstawić na 15 minut do lodówki. Jeśli po tym czasie konsystencja nas satysfakcjonuje zakończmy gotowanie, jeśli nie gotujmy dalej, wykonując za pewien czas kolejną próbę.

ZAMÓWIENIA TELEFONICZNE
Pon.Pt.: 8.00 - 16:00

+48 601 900 967

Zapisz się do newslettera

odbierz rabat 10% na pierwsze zakupy!