Kubek emaliowany z dzióbkiem Silesia Rybnik na gaz i indukcję kremowy 1,15 l, dekoracja Jabłko

Zobacz film

W magazynie

cena:
29,90 zł
- +
pi-truck-svg Dostawa gratis od 249 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Kubek emaliowany z dzióbkiem, z jabłkową dekoracją – przydatny w kuchni, idealny na biwak.


Wymiary kubka emaliowanego:
średnica - 12 cm
wysokość - 11,5 cm
pojemność - 1,15 l



Dowiedz się jak zbudowane są naczynia emaliowane i poznaj praktyczne wskazówki dotyczące ich użytkowania. Pobierz instrukcję.



Zastosowanie

  • KUCHENKA GAZOWA
    Kuchenka gazowa
  • KUCHENKA INDUKCYJNA
    Kuchenka indukcyjna
  • KUCHENKA ELEKTRYCZNA
    Kuchenka elektryczna
  • KUCHENKA CERAMICZNA
    Kuchenka ceramiczna
  • ZMYWARKA
    Zmywarka
Identyfikator: 020502767

Opis produktu

Dziś można gotować smacznie i zdrowo, w taki sposób, aby nawet alergicy mogli cieszyć się smakiem i aromatem tradycyjnych potraw. Emalia to powłoka szklista, więc zalety garnków emaliowanych wynikają z właściwości szkła. Szkło jest bardzo gładkie, uniemożliwia gromadzenie i namnażanie się bakterii. Jest szczelne, zabezpiecza przed uwalnianiem się substancji szkodliwych i uczulających, niezależnie od temperatury. Powłoka naczyń emaliowanych jest kwasoodporna i nie wchodzi w reakcje z substancjami odżywczymi, nie pochłania też zapachów. W garnkach, rondlach i kubkach emaliowanych można przechowywać kwaśne potrawy bez konieczności przekładania ich do innych naczyń.


Duży, emaliowany kubek, udekorowany jabłkami, z wygodnym dzióbkiem, przyda się zwłaszcza do podgrzewania niewielkich ilości dań.



  • Emaliowany kubek z dzióbkiem świetnie nadaje się do gotowania lub podgrzewania niewielkiej ilości dań, wody, zupy czy mleka.

  • Dzięki powłoce szklistej, kubek jest bardzo higieniczny.

  • Nie zawiera niklu, więc jest zupełnie bezpieczny dla alergików.

  • Nadaje się na wszystkie rodzaje kuchenek.

  • Nie wchodzi w reakcję z kwasami ani innymi substancjami odżywczymi, więc można w nim bezpiecznie gotować i przechowywać wszelkie rodzaje potraw.

  • Dzięki specjalnej konstrukcji, równomiernie odprowadza ciepło zmniejszając ryzyko przypalania.

  • Łatwo utrzymać go w czystości, można myć w zmywarce, do czyszczenia można też bez przeszkód używać substancji naturalnych, takich jak kwasek cytrynowy, ocet czy soda.


Zobacz film

Dodaj opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować

Czy wiesz że

By ziemniaki apetycznie prezentowały się na stole i nie zmieniły koloru podczas gotowania, wystarczy zastosować prosty trik. Do wody w której się gotują dodajemy po łyżeczce soku z cytryny i cukru. Nie będą wyczuwalne w smaku a wygląd ziemniaków będzie nienaganiany.