Kamień dociskowy do kiszenia kamionkowy Krystynka 21 cm

W magazynie

cena:
56,90 zł
- +
pi-clock-svg Wysyłka
24 h
pi-truck-svg Dostawa gratis od 249 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Kamień dociskowy do beczek do kiszenia ogórków i kapusty czy peklowania mięsa.


Wymiar kamienia:
- średnica - 21 cm
- wysokość - 2 cm
Marka: Krystynka
Identyfikator: 0502003114

Opis produktu

Kiszony ogórek wpisał się już na stałe w obraz polskiej kuchni. Cały rytuał nie wymaga żadnej wiedzy tajemnej, jest to naprawdę bardzo proste. Wystarczą odpowiednie produkty i oczywiście naczynia, w których ukisimy nasz przysmak. Do przygotowania ogórków małosolnych oczywiście najlepiej wykorzystać kamionkowe garnki w kształcie beczki.



  • Użytkowa kamionka w postaci garnków, beczek, maselnic czy kamieni dociskowych jest dostosowana jest do długotrwałego przechowywania żywności

  • Są to idealne naczynia nie tylko do kiszenia ogórków, ale również do kwaszenia kapusty, peklowania mięsa, przechowywania smalcu

  • Ręcznie wykonany kamień dociskowy charakteryzuje wysoka jakość, funkcjonalność oraz estetyczne wykonanie

  • Funkcją kamienia dociskowego jest utrzymanie kapusty czy ogórków poniżej poziomu soku

  • Dwie części kamienia ułatwiają nabieranie kiszonych produktów bez konieczności podnoszenia całego kamienia

  • Kamień dociskowy do beczek sprawia, że ,,kiszonki'' na długo zachowają swój smak i aromat

  • Kamień pasuje do beczek:
    -Beczka z kołnierzem 12 litrów
    -Beczka z kołnierzem 16 litrów.


Zobacz film

Dodaj opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować

Czy wiesz że

Aby ułatwić sobie przygotowanie przetworów warto znać kilka zasad. Wiśnie czy czereśnie przeznaczone na przetwory wkładamy do zamrażalki na 20 minut przed drylowaniem. Dzięki temu usuwanie pestek jest znacznie łatwiejsze i szybsze. Owoce leśne myjemy krótko pod bieżącą wodą na sitku aby nie nasiąkły wodą. Natomiast owoce i warzywa z których chcemy zdjąć skórkę np. śliwki czy pomidory parzymy we wrzątku a następnie zahartowujemy zimną wodą. Dzięki temu z łatwością usuniemy skórkę.