Whisky to szlachetny trunek, im starszy tym lepszy. Proces destylowania, przechowywania w beczkach jest wyczuwalny w smaku i aromacie. Picie whisky wiąże się całym rytuałem, na który składa się przede wszystkim dobór odpowiedniego szkła. Różne są także sposoby jej picia: z kropelką wody, z lodem, z colą. Smakosze rudego trunku wiedzą jednak, że whisky najlepiej smakuje w czystej postaci. Kamienie do whisky pozwolą zachować jej naturalny aromat.
Kamienie do whisky to hit wśród miłośników tego alkoholu. Dlaczego? Przede wszystkim dlatego, że w odróżnieniu od lodu nie zmieniają smaku rudego trunku. Lód topnieje i tym samym rozcieńcza alkohol. Uprzednio zamrożone kamienie do whisky w ogóle nie wpływają na jej smak, a za to na długo chłodzą alkohol.
- Kamienie do whisky powinny znaleźć się w podstawowym asortymencie miłośników tego trunku
- Wykonane z higienicznego kamienia, który nie pochłania zapachów i nie wpływa na smak whisky
- Kamienie do whisky w zastawie posiadają elegancki woreczek, w którym można je przechowywać i mrozić
- Kamienie są idealną alternatywą dla lodu. Chłodzą, ale nie roztapiają się i nie zmieniają smaku trunku i nie rozcieńczają go