Kamienie do whisky / kamienie chłodzące do trunków Altom Design (9 sztuk)

W magazynie

18,40 zł
- +
pi-clock-svg Wysyłamy natychmiast
pi-truck-svg Dostawa gratis powyzej 200zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 30 dni

Kamienie do whisky, w przeciwieństwie do lodu, nie rozcieńczają alkoholu i nie wpływają na jego smak. Jest to szczególnie ważne w przypadku szlachetnej i długoleżakowanej whisky


W skład zestawu wchodzi 9 kamieni z woreczkiem

Zastosowanie

  • ZAMRAżARKA
    Zamrażarka
Marka: Altom Design
Identyfikator: 0207015507

Opis produktu

Whisky to szlachetny trunek, im starszy tym lepszy. Proces destylowania, przechowywania w beczkach jest wyczuwalny w smaku i aromacie. Picie whisky wiąże się całym rytuałem, na który składa się przede wszystkim dobór odpowiedniego szkła. Różne są także sposoby jej picia: z kropelką wody, z lodem, z colą. Smakosze rudego trunku wiedzą jednak, że whisky najlepiej smakuje w czystej postaci. Kamienie do whisky pozwolą zachować jej naturalny aromat.


Kamienie do whisky to hit wśród miłośników tego alkoholu. Dlaczego? Przede wszystkim dlatego, że w odróżnieniu od lodu nie zmieniają smaku rudego trunku. Lód topnieje i tym samym rozcieńcza alkohol. Uprzednio zamrożone kamienie do whisky w ogóle nie wpływają na jej smak, a za to na długo chłodzą alkohol.


  • Kamienie do whisky powinny znaleźć się w podstawowym asortymencie miłośników tego trunku

  • Wykonane z higienicznego kamienia, który nie pochłania zapachów i nie wpływa na smak whisky

  • Kamienie do whisky w zastawie posiadają elegancki woreczek, w którym można je przechowywać i mrozić

  • Kamienie są idealną alternatywą dla lodu. Chłodzą, ale nie roztapiają się i nie zmieniają smaku trunku i nie rozcieńczają go

Zamów teraz - zamówienia wysyłamy tego samego dnia lub najpóźniej w kolejnym dniu roboczym

Zobacz film

Dodaj opinię

Czy wiesz że

Aby ułatwić sobie przygotowanie przetworów warto znać kilka zasad. Wiśnie czy czereśnie przeznaczone na przetwory wkładamy do zamrażalki na 20 minut przed drylowaniem. Dzięki temu usuwanie pestek jest znacznie łatwiejsze i szybsze. Owoce leśne myjemy krótko pod bieżącą wodą na sitku aby nie nasiąkły wodą. Natomiast owoce i warzywa z których chcemy zdjąć skórkę np. śliwki czy pomidory parzymy we wrzątku a następnie zahartowujemy zimną wodą. Dzięki temu z łatwością usuniemy skórkę.

ZAMÓWIENIA TELEFONICZNE
Pon.Pt.: 8.00 - 16:00

+48 601 900 967

Zapisz się do newslettera

odbierz rabat 10% na pierwsze zakupy!