Szklanki z podwójną ścianką
Szklanki z podwójną ścianką

Karafka / butelka z metalową zatyczką / z korkiem Simax 1,1 l

Brak w magazynie

cena:
61,10 zł
pi-truck-svg Dostawa gratis od 249 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Karafka z metalową zatyczką to produkt wielofunkcyjny, który można używać w piekarniku, mikrofalówce, lodówce oraz zamrażarce


Wymiary butelki:
- pojemność - 1,1 l
- średnica - 10 cm
- wysokość - 30 cm

Zastosowanie

  • LODóWKA
    Lodówka
  • ZMYWARKA
    Zmywarka
Marka: Simax
Identyfikator: 0103010125

Opis produktu

Simax to renomowana firma zajmująca się produkcją naczyń ze szkła żaroodpornego. Pojemnik żaroodporny, karafka z zatyczką, pojemnik, czy szklanka z tej firmy charakteryzuje się precyzją wykonania, jakością i odpornością na wysoką temperaturę (od -40st. C do 300st. C). Naczynia te są wielofunkcyjne. Nadają się do mikrofalówki, piekarnika, a także do lodówki, zamrażarki i zmywarki. Simax produkuje szkło wysokiej jakości, które nie wchodzi w żadną szkodliwą reakcję z żywnością.


Od tej marki pochodzi także karafka z metalową zatyczką, która zapewnia butelce szczelność. Idealna zwłaszcza podczas plenerowych spotkań, gdyż hermetyczne zamknięcie uniemożliwi dostanie się do środka zabrudzeń i insektów.


  • Karafka z korkiem to kuchenny niezbędnik

  • Marka Simax posiada wieloletnie doświadczenie w tworzeniu szkła żaroodpornego o wysokiej jakości

  • Naczynia żaroodporne można używać w piekarniku, mikrofalówce, lodówce oraz zamrażarce

  • Produkty marki Simax można myć w zmywarce

  • Karafka wyposażona jest w hermetyczną, metalową zatyczkę

  • Żaroodporne naczynie wytrzymuje wysokie i niskie temperatury - od -40st. C do 300st. C

Zobacz film

Dodaj opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować

Czy wiesz że

Aby ułatwić sobie przygotowanie przetworów warto znać kilka zasad. Wiśnie czy czereśnie przeznaczone na przetwory wkładamy do zamrażalki na 20 minut przed drylowaniem. Dzięki temu usuwanie pestek jest znacznie łatwiejsze i szybsze. Owoce leśne myjemy krótko pod bieżącą wodą na sitku aby nie nasiąkły wodą. Natomiast owoce i warzywa z których chcemy zdjąć skórkę np. śliwki czy pomidory parzymy we wrzątku a następnie zahartowujemy zimną wodą. Dzięki temu z łatwością usuniemy skórkę.