Keksówka, forma do pieczenia chleba, ciasta i pasztetu z powłoką nieprzywierającą SNB czarna 31x14 cm

W magazynie

cena:
34,00 zł
- +
pi-truck-svg Dostawa gratis od 249 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Idealna forma z powłoką nieprzywieralną do pieczenia pysznego, chrupiącego chleba


Wymiary formy do pieczenia:
długość - 31 cm
szerokość - 14 cm
wysokość - 6 cm

Zastosowanie

  • PIEKARNIK
    Piekarnik
Marka: SNB
Identyfikator: 020400963

Opis produktu

Podłużne formy do pieczenia ciasta, czyli popularne keksówki, mają niezwykle uniwersalne zastosowanie - mogą posłużyć także do pieczenia domowego chleba czy pasztetu.


Keksówki, blachy świetnie nadające się także do pieczenia chleba i pasztetu, to wąskie i podłużne formy, będące jednym z podstawowych elementów wyposażenia każdej domowej kuchni. Nadają się do pieczenia keksu, babki i wielu innych ciast, które po upieczeniu można wygodnie porcjować.


Wykonana z wysokiej jakości stali, pokryta specjalną powłoką nieprzywieralną w pięknym kolorze forma do pieczenia (keksówka), będzie służyła Ci przez długie lata.


  • Wąska i podłużna keksówka świetnie nadaje się do pieczenia domowych ciast, chleba i pasztetów

  • Forma do pieczenia wykonana przez polską firmę SNB z blachy ocynkowanej jest trwała, wytrzymała i nie odkształca się w codziennym uzytkowaniu

  • Specjalna powłoka nieprzywieralna, którą pokryto blachę do pieczenia, zapobiega przypalaniu się wypieków oraz ułatwia ich wyjmowanie z formy

  • Forma do pieczenia z wysokiej jakości stali jest łatwa w utrzymaniu czystości i bezpieczna dla produktów spożywczych

  • Keksówka jest przystosowana do pieczenia w temperaturze do 230 stopni

Zobacz film

Dodaj opinię

Czy wiesz że

Suszone owoce przed dodaniem do ciasta zawsze warto wypłukać w wodzie, aby pozbyć się konserwantów. Rodzynki, żurawinę czy śliwki możemy namoczyć w rumie lub innym mocnym alkoholu, bądź też soku jabłkowym.

Dzięki temu nie wyschną w czasie pieczenia, a ciasto będzie bardziej soczyste. Zanim dodamy je do ciasta warto obtoczyć je w mące. Dzięki temu nie opadną na dno i będą równomiernie rozmieszczone.