Darmowa Dostawa
Darmowa Dostawa

Keksówka, forma do pieczenia chleba i ciasta z powłoką nieprzywierającą SNB "Caffe Creme" 31 x 14 cm

W magazynie

cena:
23,90 zł
- +
pi-truck-svg Dostawa gratis od 249 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Praktyczna keksówka z powłoką nieprzywierającą do pieczenia ciasta, chleba czy pasztetu


Wymiary formy do pieczenia:
długość - 31 cm,
szerokość - 14 cm,
wysokość - 6 cm

Zastosowanie

  • PIEKARNIK
    Piekarnik
Marka: SNB
Identyfikator: 020400988

Opis produktu

Podłużne formy do pieczenia ciasta, czyli popularne keksówki, mają niezwykle uniwersalne zastosowanie - mogą posłużyć także do pieczenia domowego chleba czy pasztetu.


Keksówki, blachy świetnie nadające się także do pieczenia chleba i pasztetu, to wąskie i podłużne formy, będące jednym z podstawowych elementów wyposażenia każdej domowej kuchni. Nadają się do pieczenia keksu, babki i wielu innych ciast, które po upieczeniu można wygodnie porcjować.


Wykonana z wysokiej jakości stali, pokryta specjalną powłoką nieprzywieralną w pięknym kolorze forma do pieczenia (keksówka), będzie służyła Ci przez długie lata.


  • Wąska i podłużna keksówka świetnie nadaje się do pieczenia domowych ciast, chleba i pasztetów

  • Forma do pieczenia wykonana przez polską firmę SNB ze stali niskowęglowej jest trwała, wytrzymała i nie odkształca się w codziennym uzytkowaniu

  • Specjalna powłoka nieprzywieralna, którą pokryto blachę do pieczenia, zapobiega przypalaniu się wypieków oraz ułatwia ich wyjmowanie z formy

  • Forma do pieczenia z wysokiej jakości stali jest łatwa w utrzymaniu czystości i bezpieczna dla produktów spożywczych

  • Keksówka jest przystosowana do pieczenia w temperaturze do 230 stopni

Zobacz film

Dodaj opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować

Czy wiesz że

Aby kruche ciasto było delikatne należy użyć do jego przygotowania naprawdę zimnego ciasta i ugniatać je jak najkrócej aby nie ogrzewać go rękoma. Jeśli będzie zbyt ciepłe mąka wchłonie za dużo tłuszczu i wypiek będzie twardy.

Przed wstawieniem do piekarnika, spód kruchego ciasta warto warto ponakłuwać widelcem. Otworki sprawią że powietrze odejdzie a spód się nie wybrzuszy.