Keksówka / forma do pieczenia chleba / pasztetu i ciast gliniana Browin rzymska 30 x 15 cm

W magazynie

45,90 zł
- +
pi-clock-svg Wysyłamy
w ciągu 48 h
pi-truck-svg Dostawa gratis od 249 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Forma rzymska do pieczenia chleba / pasztetu i ciast.


Wymiary rzymskiej formy:
- pojemność - 2 l
- długość - 30 cm
- szerokość - 15 cm
- wysokość - 7,5 cm

Zastosowanie

  • PIEKARNIK
    Piekarnik
Marka: Browin
Identyfikator: 050200393

Opis produktu

Forma rzymska pozwala na przygotowywanie potraw bez dodatku tłuszczu, a dania nie tracą witamin ani wartości odżywczych. Dzięki rzymskim formom możemy podać domownikom smacznie i niezwykle zdrowe posiłki.


Zdrowie jest najcenniejszym darem jaki posiadamy, dlatego tak ważne jest, aby je pielęgnować. Dzięki glinianej, rzymskiej formie możesz przygotowywać posiłki, których składniki są w pełni wartościowe kalorycznie i witaminowo, a jednocześnie są zdrowe i pięknie wyglądają, nie tracąc kolorów. W formie rzymskiej możesz przygotować zarówno danie mięsne, warzywa, ciasta, jak i upiec chleb.


Forma rzymska to nawiązanie do tradycyjnych naczyń, używanych od tysiącleci. Wykonana jest ze specjalnej gliny, wypalanej w wysokiej temperaturze, jest idealna dla zwolenników zdrowej kuchni. Choć jej użytkowanie wymaga nieco przygotowania, trud zwraca się w postaci wyjątkowo smacznych i zdrowych posiłków.


  • forma rzymska umożliwia przygotowywanie zdrowych i smacznych dań bez dodatku tłuszczu.

  • przyrządzone w formie rzymskiej dania nie tracą swoich wartości odżywczych oraz witamin.

  • wymiary formy umożliwiają pieczenie chleba, pasztetu i ciast

  • oryginalny wygląd naczynia sprawia, że pieczenie w rzymskim garnku to dodatkowa przyjemność

  • forma jest ręcznie wykonana z gliny, wypalonej w wysokiej temperaturze, umożliwiającej pieczenie w piekarniku nawet w temperaturze do 230 stopni

  • nie wymaga specjalnych środków do mycia i pielęgnacji – do czyszczenia garnka wystarczy woda.



Należy pamiętać, aby przed pierwszym użyciem wymoczyć rzymską formę, a następnie umyć w gorącej wodzie bez użycia detergentów. Przed każdym kolejnym użyciem należy namoczyć pusty garnek w zimnej wodzie i wkładać go do zimnego piekarnika (gwałtowna zmiana temperatur może spowodować popękanie naczynia).


Naczynie wyjęte z piekarnika należy ustawić na ręczniku, ścierce, desce – tak, aby nie miało kontaktu z zimny podłożem. Do mycia formy rzymskiej używamy tylko wody – detergent może wejść w porowatą strukturę naczynia i zostać z niego uwolniony w czasie pieczenia. Mokrą formę należy pozostawić odkrytą, aż do całkowitego wyschnięcia.

Zobacz film

Dodaj opinię

Czy wiesz że

Jeżeli w trakcie przygotowywanie ciasta odkryjemy że nie mamy jajek możemy z sukcesem zastąpić je jednym z wymienionych składników. 1 jajko = 1/2 banana lub 1 awokado lub łyżka nasion chia + 1/3 szklanki ciepłej wody lub łyżka siemienia lnianego + 3 łyżki ciepłej wody. Jeśli użyjemy siemienia lnianego lub nasion chia, namoczmy je 10 minut wcześniej w podanej objętości wody.

ZAMÓWIENIA TELEFONICZNE
Pon.Pt.: 8.00 - 16:00

+48 601 900 967

Zapisz się do newslettera

odbierz rabat 10% na pierwsze zakupy!