Keksówka / forma do pieczenia chleba / pasztetu i ciast gliniana Browin rzymska 30 x 15 cm

W magazynie

cena:
59,90 zł
- +
pi-truck-svg Dostawa gratis od 249 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Forma rzymska do pieczenia chleba / pasztetu i ciast.


Wymiary rzymskiej formy:
- pojemność - 2 l
- długość - 30 cm
- szerokość - 15 cm
- wysokość - 7,5 cm

Zastosowanie

  • PIEKARNIK
    Piekarnik
Marka: Browin
Identyfikator: 050200393

Opis produktu

Forma rzymska pozwala na przygotowywanie potraw bez dodatku tłuszczu, a dania nie tracą witamin ani wartości odżywczych. Dzięki rzymskim formom możemy podać domownikom smacznie i niezwykle zdrowe posiłki.


Zdrowie jest najcenniejszym darem jaki posiadamy, dlatego tak ważne jest, aby je pielęgnować. Dzięki glinianej, rzymskiej formie możesz przygotowywać posiłki, których składniki są w pełni wartościowe kalorycznie i witaminowo, a jednocześnie są zdrowe i pięknie wyglądają, nie tracąc kolorów. W formie rzymskiej możesz przygotować zarówno danie mięsne, warzywa, ciasta, jak i upiec chleb.


Forma rzymska to nawiązanie do tradycyjnych naczyń, używanych od tysiącleci. Wykonana jest ze specjalnej gliny, wypalanej w wysokiej temperaturze, jest idealna dla zwolenników zdrowej kuchni. Choć jej użytkowanie wymaga nieco przygotowania, trud zwraca się w postaci wyjątkowo smacznych i zdrowych posiłków.


  • forma rzymska umożliwia przygotowywanie zdrowych i smacznych dań bez dodatku tłuszczu.

  • przyrządzone w formie rzymskiej dania nie tracą swoich wartości odżywczych oraz witamin.

  • wymiary formy umożliwiają pieczenie chleba, pasztetu i ciast

  • oryginalny wygląd naczynia sprawia, że pieczenie w rzymskim garnku to dodatkowa przyjemność

  • forma jest ręcznie wykonana z gliny, wypalonej w wysokiej temperaturze, umożliwiającej pieczenie w piekarniku nawet w temperaturze do 230 stopni

  • nie wymaga specjalnych środków do mycia i pielęgnacji – do czyszczenia garnka wystarczy woda.



Należy pamiętać, aby przed pierwszym użyciem wymoczyć rzymską formę, a następnie umyć w gorącej wodzie bez użycia detergentów. Przed każdym kolejnym użyciem należy namoczyć pusty garnek w zimnej wodzie i wkładać go do zimnego piekarnika (gwałtowna zmiana temperatur może spowodować popękanie naczynia).


Naczynie wyjęte z piekarnika należy ustawić na ręczniku, ścierce, desce – tak, aby nie miało kontaktu z zimny podłożem. Do mycia formy rzymskiej używamy tylko wody – detergent może wejść w porowatą strukturę naczynia i zostać z niego uwolniony w czasie pieczenia. Mokrą formę należy pozostawić odkrytą, aż do całkowitego wyschnięcia.

Zobacz film

Dodaj opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować

Czy wiesz że

Wiele piekarników (zwłaszcza starszego typu) nierównomiernie rozprowadza ciepło, przypalając ciasta od spodu. Aby tego uniknąć wystarczy wysypać na blasze od piekarnika równą warstwę soli i na niej umieścić blachę z wypiekiem.

Sól łatwo się nagrzewa i dobrze oddaje ciepło dzięki czemu temperatura pod blachą z ciastem jest równa.