Kubek emaliowany Silesia Hibiskus biały 0,45 l

Zobacz film

W magazynie

cena:
27,90 zł
- +
pi-clock-svg Wysyłka
24 h
pi-truck-svg Dostawa gratis od 299 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Kubek emaliowany Hibiskus marki Silesia Rybnik – zaufanie od pokoleń




Wymiar kubka:

średnica - 9 cm
wysokość - 9 cm
pojemność - 0,45 l



Dowiedz się jak zbudowane są naczynia emaliowane i poznaj praktyczne wskazówki dotyczące ich użytkowania. Pobierz instrukcję.



Zastosowanie

  • KUCHENKA GAZOWA
    Kuchenka gazowa
  • KUCHENKA INDUKCYJNA
    Kuchenka indukcyjna
  • KUCHENKA ELEKTRYCZNA
    Kuchenka elektryczna
  • KUCHENKA CERAMICZNA
    Kuchenka ceramiczna
  • LODóWKA
    Lodówka
  • ZMYWARKA
    Zmywarka
Marka: Silesia
Identyfikator: 0205027254

Opis produktu

Dziś można gotować smacznie i zdrowo, w taki sposób, aby nawet alergicy mogli cieszyć się smakiem i aromatem tradycyjnych potraw. Do kuchni powracają garnki emaliowane, w odświeżonej formie. Emalia to powłoka szklista, więc zalety garnków emaliowanych wynikają z właściwości szkła. Szkło jest bardzo gładkie, uniemożliwia gromadzenie i namnażanie się bakterii. Jest szczelne, zabezpiecza przed uwalnianiem się substancji szkodliwych i uczulających, niezależnie od temperatury. Powłoka naczyń emaliowanych jest kwasoodporna i nie wchodzi w reakcje z substancjami odżywczymi, nie pochłania też zapachów. W garnkach emaliowanych można przechowywać kwaśne potrawy bez konieczności przekładania ich do innych naczyń.



  • kubek emaliowany dzięki powłoce szklistej, jest bardzo higieniczny.

  • nie zawiera niklu, więc jest zupełnie bezpieczny dla alergików.

  • nadaje się na wszystkie rodzaje kuchenek.

  • nie wchodzi w reakcję z kwasami ani innymi substancjami odżywczymi, więc można w nim bezpiecznie gotować i przechowywać wszelkie rodzaje potraw.

  • dzięki specjalnej konstrukcji, równomiernie odprowadza ciepło zmniejszając ryzyko przypalania.

  • łatwo utrzymać go w czystości, można myć w zmywarce, do czyszczenia można też bez przeszkód używać substancji naturalnych, takich jak kwasek cytrynowy, ocet czy soda.



Zobacz film

Dodaj opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować

Czy wiesz że

Jeśli wybierasz się na łąkę, koniecznie zerwij listki młodego szczawiu, pokrzywy (przed kwitnieniem roślina nie parzy) czy mleczu. Możesz wykorzystać je do wiosennych sałatek lub przygotować pyszną zupę. Dzikie rośliny doskonale wzbogacają smak potraw i dostarczają cennych minerałów i witamin, a przy tym rosną naturalnie bez użycia środków chemicznych i nawozów.