Garnki, beczki, słoje do kiszenia

Naczynia kamionkowe kojarzą się z tradycją, babcinym domem i tradycyjnie przygotowywanymi kiszonymi ogórkami, kiszoną kapustą czy też smalcem. Kamionka i staropolskie smaki łączą się od zawsze.

Ze względu na materiał, użyty do ich produkcji, tradycyjne garnki, kubki i beczki z kamionki idealnie nadają się do długotrwałego przechowywania żywności i przetworów. Kamionka bowiem nie wchodzi w reakcje z żywnością, a także jest bardzo odporna na działanie kwasów i wody.

Tradycyjne beczki i garnki kamionkowe służą dziś nie tylko do kiszenia ogórków czy kapusty. Bardzo często są także przeznaczane do przechowywania mąki, cukru czy kaszy. Pod kamionkowym przykryciem są one chronione przez wilgocią i zmianą temperatury, zachowując świeżość przez długi czas.

Dodatkowym atutem kamionkowych naczyń jest ich niezaprzeczalna uroda. Tradycyjne kształty i piękna szklista powłoka (uzyskiwana przez posypanie solą podczas wypalania naczyń) sprawiają, że są one piękną ozdobą każdego tradycyjnego pomieszczenia: kuchni czy spiżarni.

Siatka Lista

Ustaw kierunek malejący

1-24 z 40

Strona:
  1. 1
  2. 2

Siatka Lista

Ustaw kierunek malejący

1-24 z 40

Strona:
  1. 1
  2. 2

ZAMÓWIENIA TELEFONICZNE
Pon.Pt.: 8.00 - 16:00

+48 601 900 967

Zapisz się do newslettera

odbierz rabat 10% na pierwsze zakupy!