Pędzelki i szpatułki

Podobno da się bez nich "żyć" w kuchni, a mimo wszystko prawie nikt nie wyobraża sobie przygotowywania wypieków, tortów i ciasteczek, pieczenia smakowitych mięs bez praktycznych szpatułek do ciasta czy pędzelków kuchennych.

Szpatułki to akcesoria niezwykle przydatne przy pieczeniu ciast i tortów - to za ich pomocą można wygodnie przełożyć ciasto do formy, czy rozsmarować polewę czy krem na torcie. Równie dobrze sprawdzą się przy rozsmarowywaniu np. dżemów czy konfitur. Drewniane szpatułki stworzą klimat tradycji, podane do smarowania chleba masłem czy smalcem.

Szpatułki używane do wypieków powinny być odporne na podwyższoną temperaturę, by nie powodować ryzyka przypalenia czy przytopienia. Świetnie sprawdzają się tu szpatułki silikonowe do ciasta, bezpieczne w użyciu.

Kuchenne pędzelki to z kolei niepozorne akcesoria, które pozwalają np. wygodnie posmarować tłuszczem formę do pieczenia, czy cienką warstwą oleju patelnię. Bardzo pomocne są także przy rozprowadzaniu marynaty na przygotowywanym do pieczenia mięsie, czy już w trakcie pieczenia - do smarowania mięsiwa tłuszczem. Bardzo często używamy pędzelków przy wypiekaniu drobniejszych ciast i ciasteczek, np. do ich lukrowania.

Siatka Lista

Ustaw kierunek malejący

8 produkt(ów)

Siatka Lista

Ustaw kierunek malejący

8 produkt(ów)

ZAMÓWIENIA TELEFONICZNE
Pon.Pt.: 8.00 - 16:00

+48 601 900 967

Zapisz się do newslettera

odbierz rabat 10% na pierwsze zakupy!