Przepis: Domowe lody arbuzowe - najlepsze na lato

Przepis: Domowe lody arbuzowe - najlepsze na lato

Domowe lody arbuzowe to idealny sposób na walkę z letnimi upałami. Błyskawiczne do zrobienia i zdrowe - bez zbędnych dodatków i bez cukru. Wprost idealne! A do tego pięknie prezentują się na stole :)

 

Domowe lody arbuzowe

PRZEPIS: DOMOWE LODY ARBUZOWE

Składniki:

  • 1/2 średniego arbuza
  • 2 łyżki miodu
  • 200 ml śmietanki 30%

 

Sposób przygotowania:

Arbuza kroimy w plasterki, pozbywamy się pestek, po czym odkrawamy łupinę i dzielimy miąższ na mniejsze kawałki. Wrzucamy arbuza wraz z miodem do blendera i dokładnie miksujemy. Śmietankę dokładnie ubijamy, po czym dodajemy z zmiksowanego z miodem arbuza, delikatnie mieszając. Ponownie miksujemy całość w blenderze. Powstałą płynną masę przekładamy do zamykanego szczelnie pojemnika i wkładamy na 4-5 godzin do zamrażarki. Podajemy w szklanych pucharkach do lodów.

 

Przeczytaj również

Przydatne produkty

ZAMÓWIENIA TELEFONICZNE
Pon.Pt.: 8.00 - 16:00

+48 601 900 967

Zapisz się do newslettera

odbierz rabat 10% na pierwsze zakupy!