Przepis: Domowe lody arbuzowe - najlepsze na lato

Domowe lody arbuzowe to idealny sposób na walkę z letnimi upałami. Błyskawiczne do zrobienia i zdrowe - bez zbędnych dodatków i bez cukru. Wprost idealne! A do tego pięknie prezentują się na stole :)
PRZEPIS: DOMOWE LODY ARBUZOWE
DOMOWE LODY ARBUZOWE
- 1/2 średniego arbuza
- 2 łyżki miodu
- 200 ml śmietanki 30%
Arbuza kroimy w plasterki, pozbywamy się pestek, po czym odkrawamy łupinę i dzielimy miąższ na mniejsze kawałki. Wrzucamy arbuza wraz z miodem do blendera i dokładnie miksujemy. Śmietankę dokładnie ubijamy, po czym dodajemy z zmiksowanego z miodem arbuza, delikatnie mieszając. Ponownie miksujemy całość w blenderze. Powstałą płynną masę przekładamy do zamykanego szczelnie pojemnika i wkładamy na 4-5 godzin do zamrażarki. Podajemy w szklanych pucharkach do lodów.
2019-04-24PolishPT4HPT10MPieknowdomu.pl