Przepis: Koktajl (shake) migdałowo-bananowy z marakują

Przepis: Koktajl (shake) migdałowo-bananowy z marakują

Przepyszna, zdrowa propozycja - koktajl na lekkie drugie śniadanie czy podwieczorek. Migdały i banany zawierają mnóstwo potasu i magnezu, które szczególnie potrzebne są podczas wysiłku fizycznego lub długotrwałego stresu, zapobiegając skurczom mięśni, obrzękom i zmęczeniu. Egzotycznego, orzeźwiającego smaku dodaje świeża marakuja.


Koktajl migdałowo-bananowy z marakują

PRZEPIS: KOKTAJL (SHAKE) MIGDAŁOWO-BANANOWY Z MARAKUJĄ

Składniki (na dwie porcje):

  • 2 banany
  • 600 ml mleka kokosowego niesłodzonego
  • sok z 1/2 limonki
  • 2 łyżki płatków migdałowych
  • 2 owoce marakuja

 

Sposób przygotowania:

Banany obieramy ze skórki, kroimy w plasterki i zamrażamy przez noc. Po tym czasie wyciągamy z zamrażarki i miksujemy na gładko z mlekiem migdałowym oraz sokiem z limonki. Koktajl przelewamy do wysokich szklanek lub słoików do picia i posypujemy płatkami migdałowymi oraz miąższem, wydrążonym z marakui. Pijemy zimny, natychmiast po przygotowaniu.

Poziom trudności: łatwe

Czas przygotowania: 10'

Kaloryczność: 270 kcal

 

Przeczytaj również

Przydatne produkty

ZAMÓWIENIA TELEFONICZNE
Pon.Pt.: 8.00 - 16:00

+48 601 900 967

Zapisz się do newslettera

odbierz rabat 10% na pierwsze zakupy!