Przepis: Koktajl (shake) migdałowo-bananowy z marakują

Przepyszna, zdrowa propozycja - koktajl na lekkie drugie śniadanie czy podwieczorek. Migdały i banany zawierają mnóstwo potasu i magnezu, które szczególnie potrzebne są podczas wysiłku fizycznego lub długotrwałego stresu, zapobiegając skurczom mięśni, obrzękom i zmęczeniu. Egzotycznego, orzeźwiającego smaku dodaje świeża marakuja.
PRZEPIS: KOKTAJL (SHAKE) MIGDAŁOWO-BANANOWY Z MARAKUJĄ
KOKTAJL (SHAKE) MIGDAŁOWO-BANANOWY Z MARAKUJĄ
- 2 banany
- 600 ml mleka kokosowego niesłodzonego
- sok z 1/2 limonki
- 2 łyżki płatków migdałowych
- 2 owoce marakuja
Banany obieramy ze skórki, kroimy w plasterki i zamrażamy przez noc. Po tym czasie wyciągamy z zamrażarki i miksujemy na gładko z mlekiem migdałowym oraz sokiem z limonki. Koktajl przelewamy do wysokich szklanek lub słoików do picia i posypujemy płatkami migdałowymi oraz miąższem, wydrążonym z marakui. Pijemy zimny, natychmiast po przygotowaniu.
Poziom trudności: łatwe
Czas przygotowania: 10'
Kaloryczność: 270 kcal
2019-05-15PolishPT5MPT5MPieknowdomu.pl