Przepis: Pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym z papryką i pestkami dyni

Przepis: Pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym z papryką i pestkami dyni

Mięso z piersi kurczaka jest u nas niezwykle popularne - można je przygotować na wiele sposobów. Czasem warto sięgnąć po te niebanalne - jak np. po przepis na kurczaka panierowanego w cieście naleśnikowym, lekko doprawionym pikantną papryką oraz z dodatkiem pestek dyni.

 

PRZEPIS: PIERŚ Z KURCZAKA W CIEŚCIE NALEŚNIKOWYM Z PAPRYKĄ I PESTKAMI DYNI

Pierś z kurczaka w cieście naleśnikowym z pestkami dyni
Składniki (na 4 porcje):

  • 2 duże filety z piersi kurczaka
  • 150 g pestek dyni
  • 150 g mąki
  • 3/4 szklanki mleka
  • 2 jajka
  • 1/2 łyżeczki ostrej papryki mielonej

 

Sposób przygotowania:

Filety z kurczaka myjemy i oczyszczamy z błonek, przekrawamy wzdłuż na dwie płaskie części. Doprawiamy solą i pieprzem. Mąkę, mleko, jajka i paprykę mieloną mieszamy razem w dużej miseczce. Także lekko doprawiamy solą i pieprzem.

Filety z kurczaka panierujemy ciastem naleśnikowym, a następnie obtaczamy w pestkach dyni. Smażymy na patelni do zrumienienia.

 

Przeczytaj również

Przydatne produkty

ZAMÓWIENIA TELEFONICZNE
Pon.Pt.: 8.00 - 16:00

+48 601 900 967

Zapisz się do newslettera

odbierz rabat 10% na pierwsze zakupy!