Przepis: Roladki drobiowe ze szpinakiem i serem feta

Przepis: Roladki drobiowe ze szpinakiem i serem feta

Roladki drobiowe ze szpinakiem i fetą to świetny pomysł na urozmaicenie domowego jadłospisu i pomysłowy sposób na podanie mięsa z kurczaka. Roladki drobiowe nadają się też na danie główne podczas ważniejszych domowych uroczystości.

 

Soczyste mięso z kurczaka, przysmażone w złocistej panierce, wypełnione pysznym nadzieniem ze szpinaku oraz sera feta z bazylią to idealny pomysł na domowy obiad. Ale to proste i łatwe do wykonania danie możesz równie dobrze podać gościom podczas domowych przyjęć, na pewno będzie się świetnie prezentowało na talerzach i posmakuje biesiadnikom.

Roladki drobiowe ze szpinakiem i serem feta Roladki drobiowe ze szpinakiem i serem feta

 

PRZEPIS: ROLADKI DROBIOWE ZE SZPINAKIEM I SEREM FETA

Składniki (na 4 porcje):

  • 2 duże filety z kurczaka
  • 200 g mrożonego siekanego szpinaku
  • 100 g sera typu feta
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 jajko
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka bazylii
  • sól i pieprz do smaku
  • bułka tarta do panierowania

 

Roladki drobiowe ze szpinakiem i serem feta
Sposób przygotowania:

Filety z kurczaka umyć i przekroić na 2 cieńsze plastry, po czym dokładnie rozbić. Doprawić solą i pieprzem z obu stron. Na dużej patelni rozgrzać masło i przysmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodać szpinak i razem przysmażyć, dodając bazylię i doprawiając pieprzem.

Lekko przestudzony szpinak nałożyć cienką warstwą na mięso z kurczaka, kładąc na wierzch ser feta, pokrojony w małą kostkę. Zwinąć filety w roladki, panierując je w jajku i bułce tartej. Smażyć dokładnie na oleju na dużej patelni.

 

Przeczytaj również

Przydatne produkty

ZAMÓWIENIA TELEFONICZNE
Pon.Pt.: 8.00 - 16:00

+48 601 900 967

Zapisz się do newslettera

odbierz rabat 10% na pierwsze zakupy!