Przepis: Smażone pieczarki w serowej panierce

Przepis: Smażone pieczarki w serowej panierce

Przekąska lub główne danie obiadowe - ten przepis na smażone pieczarki w panierce z serem sprawdzi się w obu sytuacjach. Jeśli szukasz niesztampowego pomysłu na ciepły posiłek dla rodziny - polecamy pieczarki otulone serową panierką.

 

PRZEPIS: SMAŻONE PIECZARKI W SEROWEJ PANIERCE

Smażone pieczarki w serowej panierce
Składniki (na 4 porcje):

  • 500 g pieczarek średniej wielkości
  • 60 g żółtego sera
  • 3 jajka
  • 3 łyżki mąki
  • 1/2 łyżeczki oregano
  • sól i pieprz do smaku
  • bułka tarta do panierowania

 

Sposób przygotowania:

Pieczarki obieramy ze skórki i odcinamy ogonki, tak aby zostały same "kapelusze". W miseczce mieszamy jajka, mąkę, starty na tarce żółty ser oraz oregano na w miarę jednolitą masę. Doprawiamy solą i pieprzem. W powstałej masie dokładnie obtaczamy pieczarki, po czym panierujemy bułką tartą. Smażymy na dużej patelni ze sporą ilością oleju - pieczarki powinny być w nim zanurzone mniej więcej do 1/3 wysokości. Podajemy z dodatkiem sosu (grzybowy, pieczarkowy, koperkowy) z ziemniakami lub ryżem.

 

Przeczytaj również

Przydatne produkty

ZAMÓWIENIA TELEFONICZNE
Pon.Pt.: 8.00 - 16:00

+48 601 900 967

Zapisz się do newslettera

odbierz rabat 10% na pierwsze zakupy!