Polska kuchnia słynie z aromatycznych, przepysznych serników czy makowców. Tradycja ich pieczenia jest obecna u nas od wieków. Podstawowym ich składnikiem w tradycyjnych przepisach, przekazywanych z pokolenia na pokolenie jest ręcznie ucierany mak lub najlepszej jakości ser.
Bez świeżo upieczonego, rozpływającego się w ustach ciasta nie wyobrażamy sobie żadnych świąt, uroczystości rodzinnych czy choćby niedzielnego popołudnia. Makutra, wykonana z trwałej kamionki, pozwoli Ci na przygotowanie ich zgodnie z najlepszą praktyką, a Twoje wypieki nie będą sobie miały równych.
- niezwykle przydatna kamionka marki Krystynka dostosowana jest do długotrwałego przechowywania i przygotowywania żywności
- ręcznie wykonane makutry charakteryzuje wysoka jakość, funkcjonalność i estetyczne wykonanie
- nieszkliwione wnętrze misy ułatwi mieszanie i ucieranie ciasta
- gładka, szkliwiona zewnętrzna powierzchnia jest łatwa w utrzymaniu czystości
- solidne i masywne wykonanie, zapewnia trwałość makutry na długi czas
- kamionkowa makownica to również ciekawa ozdoba wnętrza w tradycyjnym stylu