Siatka Lista

Ustaw kierunek malejący

5 produkt(ów)

Siatka Lista

Ustaw kierunek malejący

5 produkt(ów)

 

 

Brytfanny Valdinox - niezastąpiony element wyposażenia Twojej kuchni

 

Co łączy pieczony udziec jagnięcy, żeberka z musztardą, pieczeń z serem feta, schab z wędzonym boczkiem, karpia w cieście czy kaczkę w karmelu z jabłkami oprócz wspaniałego smaku? Wszystkie te dania można w łatwy sposób przygotować w brytfannie Valdinox.

 

Brytfanny Valdinox - czego dowiesz się z tego wpisu?

    • Brytfanny Valdinox - dlaczego warto używać je w swojej kuchni?
    • ● Jakie są zalety pieczenia w brytfannie?
    • ● Jakie potrawy można przygotować przy użyciu brytfanny Valdinox?

       

       

      Brytfanna to niezastąpiony element wyposażenia każdej kuchni. Pozwala na przygotowanie soczystych mięs, dań warzywnych a nawet ciast! Pieczenie i smażenie w brytfannie gwarantuje wspaniały smak i aromat przygotowywanych dań, z zachowaniem większości wartości odżywczych.

       

      Valdinox - poznaj zalety naszych nowoczesnych brytfann do zapiekania:

    • brytfanna jest naczyniem uniwersalnym - doskonałym do pieczenia, duszenia, smażenia, a także przyrządzania potraw jednogarnkowych,
    • ● wszystkie brytfanny Valdinox są wykonane przy wykorzystaniu zaawansowanych technologii i najwyższej jakości materiałów, dzięki czemu są niezwykle trwałe i odporne na zarysowania i uszkodzenia mechaniczne,
    • ● brytfanny Valdinox posiadają grube ścianki zapobiegające deformacji dna, dzięki czemu naczynia szybko się nagrzewają i długo trzymają ciepło, a przygotowywane potrawy równomiernie się zapiekają,
    • ● zastosowanie wysokiej jakości powłok nieprzywieralnych nie tylko eliminuje problem przypalania się potraw, ale pozwala na łatwe mycie i czyszczenie brytfann,
    • brytfanny Valdinox można używać nie tylko piekarniku, ale również stosować na wszystkich rodzajach kuchenek ,
    • ● niektóre rodzaje brytfann Valdinox są pokryte trójwarstwową, szwajcarską powłoką non-stick – Ilag Ultimate – o doskonałych właściwościach nieprzywierających i najwyższej odporności na ścieranie i zarysowania,
    • ● brytfanny Valdinox to połączenie wyjątkowej wytrzymałości z funkcjonalnością i nowoczesnym designem,
    • ● potrawy przyrządzone w brytfannach są zdrowe i zachowują więcej wartości odżywczych,
    • ● wszystkie brytfanny Valdinox posiadają szklane lub aluminiowe pokrywy. Dzięki temu możesz nie tylko piec, ale również dusić potrawy,
    • ● niektóre pokrywki brytfann zostały wyposażone w specjalne wypustki, przez co para, wytwarzana w trakcie pieczenia skrapla się, dzięki czemu przygotowywane mięso jest niezwykle soczyste.

       

      Brytfanna Valdinox – zalety gotowania

      Gotując czy piekąc w brytfannach przede wszystkim oszczędzamy czas podczas przyrządzania posiłków. W brytfannie możemy przygotować cały pełnowartościowy obiad - np. ryż, warzywa i mięso. Gdy wszystko razem się piecze, Ty możesz zająć się innymi obowiązkami domowymi, pracą czy zasłużonym odpoczynkiem. Dodatkowo zamiast dwóch garnków i patelni do mycia, masz jedno naczynie. Kolejną zaletą jest to, iż tak przygotowywana potrawa nie wymaga mieszania. Wystarczy co kilkanaście minut kontrolować stopień upieczenia. Niezależnie od tego, jaką potrawę przygotowujemy w brytfannie, to możemy być pewni, że zachowa ona więcej składników odżywczych, niż np. podczas smażenia. Brytfanny Valdinox długo utrzymują ciepło i pozwalają też zaoszczędzić energię - gdy zdecydujesz się na dokładkę, nawet po dwóch godzinach od przyrządzenia posiłku nie musisz go ponownie odgrzewać! Naczynia Valdinox są nie tylko wszechstronne, ale i trwałe – dlatego to bardzo dobra i długoterminowa inwestycja.

       

      Co można przygotować w brytfannie Valdinox?

       

      Brytfanna służy zarówno do pieczenia, jak i gotowania na kuchence. Można w niej przygotować całe dania, a także dodatki – na przykład pieczone warzywa. Do najczęściej przygotowywanych w brytfannie dań należą jednak różnego rodzaju mięsa. Przygotowaliśmy ściągawkę, które części najlepiej sprawdzą się do pieczenia w brytfannie:
    •  

    • kurczaka, kaczkę, gęś i indyka - najlepiej w całości,
    • ● jagnięcina - udziec z kością, karkówka, łopatka, żeberka,
    • wieprzowina - karkówka, boczek, schab,
    • wołowina - zrazowa, rostbef.
    •  

      Oprócz mięs możesz przygotować w brytfannie:

    • ● zapiekane i duszone potrawy wegeteriańskie,
    • ● pieczone ciasta i chleby,
    • ● gulasz,
    • ● bigos.
    •  

      Przykładowe czasy pieczenia - 180°C, termoobieg

    • tuszka kurczaka 1,5 kg - 90-100 min,
    • pierś z kurczaka - 25-30 min,
    • ● schab w całości 1 kg - 60 min,
    • ● karkówka w całości 1,5 kg - 90 min,
    • udka kurczaka - 50 min,
    • ● skrzydełka kurczaka - 30 min,
    • ● kaczka w całości 2 kg - 30 min w temp. 230 stopni, następnie 2 h w temp. 180,
    • ● gęś w całości 4-5 kg - 4-5 h.

 

    Wejdź na wyższy poziom gotowania! Możesz zaopatrzyć się w specjalny termometr do mięs, który pozwoli zmierzyć temperaturę wewnątrz mięsa i ocenić stan jego gotowości. Mięsna pieczeń jest gotowa, gdy jej temperatura wewnątrz wynosi: dla drobiu – ok. 75°C, dla wieprzowiny ok. 70°C, dla jagnięciny ok. 60°C, a dla schabu 55-60°C.

 

Popularne marki:     MariaPaula     Valdinox     Silesia     Altom Design     Gerpol     Fiskars   Aquaphor  

 

Najpopularniejsze kategorie:       Szklanki termiczne     Garnki emaliowane Silesia     Beczki do kiszenia     Wózki na zakupy Gimi      Pucharki do lodów i deserów     Akcesoria łazienkowe     Kosze na śmieci     Szkatułki i tace lustrzane     Doniczki i osłonki na doniczki     Naczynia żaroodporne     Szynkowary     Naczynia kamionkowe     Formy i blachy do pieczenia     Regały i komody     Kosze wiklinowe     Lampiony i latarenki     Kolekcje polskiej porcelany     Lampy stołowe     Kolekcje porcelany Altom Design     Brytfanny do pieczenia i duszenia     Chlebaki     Maszynki i akcesoria do mięsa     Noże kuchenna     Kieliszki i szklanki do napojów     Termosy i bidony