-
Brytfanna aluminiowa z pokrywą Valdinox Expert 5,0 l
242,00 zł -
Brytfanna aluminiowa z pokrywą Valdinox Expert 2,7 l
194,50 zł -
Brytfanna aluminiowa nieprzywierająca z pokrywką Valdinox Pure 5,7 l
149,90 zł -
Brytfanna aluminiowa z pokrywką Valdinox Aurum 5,7 l
169,00 zł -
Brytfanna aluminiowa z pokrywą Valdinox Expert 5,7 l
169,90 zł
Sprawdź również: Garnki i patelnie Valdinox - pełna oferta Brytfanny Valdinox Valdinox patelnie grillowe Valdinox patelnie do naleśników Akcesoria kuchenne Valdinox Czajniki Valdinox
Populane kolekcje: Kolekcja Valdinox Volcano Kolekcja Valdinox Expert Kolekcja Valdinox Pure Kolekcja Valdinox Vital Kolekcja Valdinox Sabio Kolekcja Valdinox Aurum Kolekcja Valdinox Rock
Brytfanny Valdinox - niezastąpiony element wyposażenia Twojej kuchni
Co łączy pieczony udziec jagnięcy, żeberka z musztardą, pieczeń z serem feta, schab z wędzonym boczkiem, karpia w cieście czy kaczkę w karmelu z jabłkami oprócz wspaniałego smaku? Wszystkie te dania można w łatwy sposób przygotować w brytfannie Valdinox.
Brytfanny Valdinox - czego dowiesz się z tego wpisu?
- ● Brytfanny Valdinox - dlaczego warto używać je w swojej kuchni?
- ● Jakie są zalety pieczenia w brytfannie?
- ● Jakie potrawy można przygotować przy użyciu brytfanny Valdinox?
Valdinox - poznaj zalety naszych nowoczesnych brytfann do zapiekania:
- ● brytfanna jest naczyniem uniwersalnym - doskonałym do pieczenia, duszenia, smażenia, a także przyrządzania potraw jednogarnkowych,
- ● wszystkie brytfanny Valdinox są wykonane przy wykorzystaniu zaawansowanych technologii i najwyższej jakości materiałów, dzięki czemu są niezwykle trwałe i odporne na zarysowania i uszkodzenia mechaniczne,
- ● brytfanny Valdinox posiadają grube ścianki zapobiegające deformacji dna, dzięki czemu naczynia szybko się nagrzewają i długo trzymają ciepło, a przygotowywane potrawy równomiernie się zapiekają,
- ● zastosowanie wysokiej jakości powłok nieprzywieralnych nie tylko eliminuje problem przypalania się potraw, ale pozwala na łatwe mycie i czyszczenie brytfann,
- ● brytfanny Valdinox można używać nie tylko piekarniku, ale również stosować na wszystkich rodzajach kuchenek ,
- ● niektóre rodzaje brytfann Valdinox są pokryte trójwarstwową, szwajcarską powłoką non-stick – Ilag Ultimate – o doskonałych właściwościach nieprzywierających i najwyższej odporności na ścieranie i zarysowania,
- ● brytfanny Valdinox to połączenie wyjątkowej wytrzymałości z funkcjonalnością i nowoczesnym designem,
- ● potrawy przyrządzone w brytfannach są zdrowe i zachowują więcej wartości odżywczych,
- ● wszystkie brytfanny Valdinox posiadają szklane lub aluminiowe pokrywy. Dzięki temu możesz nie tylko piec, ale również dusić potrawy,
- ● niektóre pokrywki brytfann zostały wyposażone w specjalne wypustki, przez co para, wytwarzana w trakcie pieczenia skrapla się, dzięki czemu przygotowywane mięso jest niezwykle soczyste.
Brytfanna Valdinox – zalety gotowania
Gotując czy piekąc w brytfannach przede wszystkim oszczędzamy czas podczas przyrządzania posiłków. W brytfannie możemy przygotować cały pełnowartościowy obiad - np. ryż, warzywa i mięso. Gdy wszystko razem się piecze, Ty możesz zająć się innymi obowiązkami domowymi, pracą czy zasłużonym odpoczynkiem. Dodatkowo zamiast dwóch garnków i patelni do mycia, masz jedno naczynie. Kolejną zaletą jest to, iż tak przygotowywana potrawa nie wymaga mieszania. Wystarczy co kilkanaście minut kontrolować stopień upieczenia. Niezależnie od tego, jaką potrawę przygotowujemy w brytfannie, to możemy być pewni, że zachowa ona więcej składników odżywczych, niż np. podczas smażenia. Brytfanny Valdinox długo utrzymują ciepło i pozwalają też zaoszczędzić energię - gdy zdecydujesz się na dokładkę, nawet po dwóch godzinach od przyrządzenia posiłku nie musisz go ponownie odgrzewać! Naczynia Valdinox są nie tylko wszechstronne, ale i trwałe – dlatego to bardzo dobra i długoterminowa inwestycja.Co można przygotować w brytfannie Valdinox?
- ● kurczaka, kaczkę, gęś i indyka - najlepiej w całości,
- ● jagnięcina - udziec z kością, karkówka, łopatka, żeberka,
- ● wieprzowina - karkówka, boczek, schab,
- ● wołowina - zrazowa, rostbef.
Oprócz mięs możesz przygotować w brytfannie:
- ● zapiekane i duszone potrawy wegeteriańskie,
- ● pieczone ciasta i chleby,
- ● gulasz,
- ● bigos.
-
Przykładowe czasy pieczenia - 180°C, termoobieg
- ● tuszka kurczaka 1,5 kg - 90-100 min,
- ● pierś z kurczaka - 25-30 min,
- ● schab w całości 1 kg - 60 min,
- ● karkówka w całości 1,5 kg - 90 min,
- ● udka kurczaka - 50 min,
- ● skrzydełka kurczaka - 30 min,
- ● kaczka w całości 2 kg - 30 min w temp. 230 stopni, następnie 2 h w temp. 180,
- ● gęś w całości 4-5 kg - 4-5 h.
- Wejdź na wyższy poziom gotowania! Możesz zaopatrzyć się w specjalny termometr do mięs, który pozwoli zmierzyć temperaturę wewnątrz mięsa i ocenić stan jego gotowości. Mięsna pieczeń jest gotowa, gdy jej temperatura wewnątrz wynosi: dla drobiu – ok. 75°C, dla wieprzowiny ok. 70°C, dla jagnięciny ok. 60°C, a dla schabu 55-60°C.
Popularne marki: MariaPaula Valdinox Silesia Altom Design Gerpol Fiskars Aquaphor
Najpopularniejsze kategorie: Szklanki termiczne Garnki emaliowane Silesia Beczki do kiszenia Wózki na zakupy Gimi Pucharki do lodów i deserów Akcesoria łazienkowe Kosze na śmieci Szkatułki i tace lustrzane Doniczki i osłonki na doniczki Naczynia żaroodporne Szynkowary Naczynia kamionkowe Formy i blachy do pieczenia Regały i komody Kosze wiklinowe Lampiony i latarenki Kolekcje polskiej porcelany Lampy stołowe Kolekcje porcelany Altom Design Brytfanny do pieczenia i duszenia Chlebaki Maszynki i akcesoria do mięsa Noże kuchenna Kieliszki i szklanki do napojów Termosy i bidony