Farsz zamknięty w sakiewkach z cienkiego i elastycznego ciasta lubi prawie każdy, bo rodzajów pierogów jest niezliczenie wiele. Na słodko, wytrawne, gotowane, podsmażane, przyrządzane na parze, ze śmietanką lub z masłem i cebulką, z mięsem lub wegetariańskie - kuchnia polska pierogiem stoi. Ich przygotowywanie jest dosyć pracochłonne, ale przynosi też wiele radości.
Maszynka do pierogów ułatwi lepienie pierogów. Wystarczy do formy włożyć ciasto i farsz, a na końcu docisnąć całość, by pieróg był dobrze sklejony, równy i estetyczny.
- Maszynka do pierogów jest łatwa w użyciu i pozwala na szybkie ulepienie pierogów.
- Jedną stroną wykrawa równe kółka z ciasta.
- Z drugiej strony wkłada się kółko z ciasta oraz farsz i klei równy pieróg.
- Z formą do pierogów zaoszczędzisz czas.