Mątewka / kwirlejka kuchenna do mieszania i wyrabiania ciasta drewniana Roan

W magazynie

cena:
1,15 zł
- +
pi-truck-svg Dostawa gratis od 249 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Mątewka to niezastąpiony pomocnik w przygotowywaniu sosów, wyrabianiu ciast, a także mieszaniu mas jajecznych

Marka: Roan
Identyfikator: 600005369

Opis produktu

Kwirlejka to niezbędne element wyposażenia kuchni każdego amatora wypieków. Przyrząd ten nie tylko pozwoli na dokładne wyrobienie surowego ciasta, ale i sprawdzi się doskonale do przygotowania masy jajecznej na omlet.


W całej Polsce, zależnie od regionu, różnorodnie nazywane narzędzie: na Śląsku – rogolka lub fyrlok, w Poznaniu – kwirlejka, w południowej Wielkopolsce – firlajek, a na Kujawach – koziołek, jednakże wszędzie posiada takie samo zastosowanie: mieszanie surowego ciasta, ubicie mleka oraz wyrobienie wszelkiego rodzaju mas.


Umieszczenie przyrządu pomiędzy dłonie i energiczne nim obracanie sprawi, że jego koniec zacznie się energicznie obracać tym samym doskonale mieszać i wyrabiać zadaną masę.



  • Szerokie zastosowanie rogalki sprawia, że jest niezbędnym narzędziem w każdej kuchni

  • Lekka, poręczna i praktyczna mątewka pozwoli na wymieszanie sosów, surowych ciast, mleka oraz innych mas

  • Fyrlok został tradycyjnie wykonany z drewna, które jest nie tylko trwałe, ale i łatwe w utrzymaniu w czystości

  • Kwirlejka jest bezpieczna dla wszelkiego rodzaju powierzchni: teflonu, emalii, non-stick i wielu innych

  • Praktycznego koziołka można używać nawet w trakcie gotowania


Zobacz film

Dodaj opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować

Czy wiesz że

Surowe jajka do deserów na zimno trzeba odpowiednio przygotować, bowiem mrożenie czy chłodzenie nie usunie m.in. bakterii salmonelli. Jajka z nieuszkodzoną skorupką należy umyć w wodzie z octem, a następnie zanurzyć na kilkanaście sekund we wrzątku.