Mątewka / kwirlejka kuchenna do mieszania i wyrabiania ciasta drewniana Roan

W magazynie

cena:
1,15 zł
- +
pi-truck-svg Dostawa gratis od 249 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Mątewka to niezastąpiony pomocnik w przygotowywaniu sosów, wyrabianiu ciast, a także mieszaniu mas jajecznych

Marka: Roan
Identyfikator: 600005369

Opis produktu

Kwirlejka to niezbędne element wyposażenia kuchni każdego amatora wypieków. Przyrząd ten nie tylko pozwoli na dokładne wyrobienie surowego ciasta, ale i sprawdzi się doskonale do przygotowania masy jajecznej na omlet.


W całej Polsce, zależnie od regionu, różnorodnie nazywane narzędzie: na Śląsku – rogolka lub fyrlok, w Poznaniu – kwirlejka, w południowej Wielkopolsce – firlajek, a na Kujawach – koziołek, jednakże wszędzie posiada takie samo zastosowanie: mieszanie surowego ciasta, ubicie mleka oraz wyrobienie wszelkiego rodzaju mas.


Umieszczenie przyrządu pomiędzy dłonie i energiczne nim obracanie sprawi, że jego koniec zacznie się energicznie obracać tym samym doskonale mieszać i wyrabiać zadaną masę.



  • Szerokie zastosowanie rogalki sprawia, że jest niezbędnym narzędziem w każdej kuchni

  • Lekka, poręczna i praktyczna mątewka pozwoli na wymieszanie sosów, surowych ciast, mleka oraz innych mas

  • Fyrlok został tradycyjnie wykonany z drewna, które jest nie tylko trwałe, ale i łatwe w utrzymaniu w czystości

  • Kwirlejka jest bezpieczna dla wszelkiego rodzaju powierzchni: teflonu, emalii, non-stick i wielu innych

  • Praktycznego koziołka można używać nawet w trakcie gotowania


Zobacz film

Dodaj opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować

Czy wiesz że

Poza tradycyjną żelatyną w proszku w sprzedaży coraz popularniejsza jest żelatyna w listkach. Wystarczy zalać ją zimną wodą (6 szt. na 500 ml wody) i odstawić na 10 minut. Następnie wyciągamy ją z wody, odciskamy i podgrzewamy w mikrofalówce na minimalnej mocy przez około 10 sekund.