Mątewka / kwirlejka kuchenna do mieszania i wyrabiania ciasta drewniana Roan

Brak w magazynie

cena:
1,30 zł
pi-truck-svg Dostawa gratis od 249 zł
pi-wallet-svg Przyjmujemy
zwroty do 365 dni

Mątewka to niezastąpiony pomocnik w przygotowywaniu sosów, wyrabianiu ciast, a także mieszaniu mas jajecznych

Marka: Roan
Identyfikator: 600005366

Opis produktu

Kwirlejka to niezbędne element wyposażenia kuchni każdego amatora wypieków. Przyrząd ten nie tylko pozwoli na dokładne wyrobienie surowego ciasta, ale i sprawdzi się doskonale do przygotowania masy jajecznej na omlet.


W całej Polsce, zależnie od regionu, różnorodnie nazywane narzędzie: na Śląsku – rogolka lub fyrlok, w Poznaniu – kwirlejka, w południowej Wielkopolsce – firlajek, a na Kujawach – koziołek, jednakże wszędzie posiada takie samo zastosowanie: mieszanie surowego ciasta, ubicie mleka oraz wyrobienie wszelkiego rodzaju mas.


Umieszczenie przyrządu pomiędzy dłonie i energiczne nim obracanie sprawi, że jego koniec zacznie się energicznie obracać tym samym doskonale mieszać i wyrabiać zadaną masę.



  • Szerokie zastosowanie rogalki sprawia, że jest niezbędnym narzędziem w każdej kuchni

  • Lekka, poręczna i praktyczna mątewka pozwoli na wymieszanie sosów, surowych ciast, mleka oraz innych mas

  • Fyrlok został tradycyjnie wykonany z drewna, które jest nie tylko trwałe, ale i łatwe w utrzymaniu w czystości

  • Kwirlejka jest bezpieczna dla wszelkiego rodzaju powierzchni: teflonu, emalii, non-stick i wielu innych

  • Praktycznego koziołka można używać nawet w trakcie gotowania


Zobacz film

Dodaj opinię

Tylko zarejestrowani kiienci mogą pisać opinie. Proszę zalogować się lub zarejestrować

Czy wiesz że

Woda gazowana dodana do ciasta naleśnikowego sprawia, że są delikatne i pulchne. Z powodzeniem możemy jej także dodać do jajecznicy, aby była bardziej puszysta. Łyżkę wody roztrzepujemy z dwoma jajkami i smażymy jak zwykle. Wysoka temperatura patelni powoduje ulatnianie się pęcherzyków gazu, napowietrzając jajecznicę.